INSCOP il contrazice pe Pieleanu, Firea este pe locul 3. Surpriza mare, Opozitia conduce in Bucuresti si in privinta votului politic

politica

Gabriela Firea, restartare, dusmani, PSD, Nicusor Dan, sondaje, procente mai mici

Actualul primar al Capitalei Nicusor Dan se afla pe primul loc in intentiile de vot ale bucurestenilor pentru postul de primar general, cu 38,5 % din optiuni, urmat de Cristian Popescu Piedone – 27,4% si de Gabriela Firea – 21,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro. In ceea ce priveste votul pentru Consiliul General al Municipiului Bucuresti (CGMB), scorurile sunt: Alianta Dreapta Unita – 31,4%, PSD – 29%, PNL – 13,9%. Aproape 70% dintre cei chestionati declara ca vor merge in mod sigur la vot.

Pe o scara de la 1 la 10, in care 1 inseamna ca ”sigur nu” vor merge la vot si 10 ”sigur da” vor merge la vot, 6.6% dintre bucuresteni au ales 1, 0.5% au ales 2, 0.7% au ales 3, 0.3% au ales 4, 3.0% au ales 5, 1.4% au ales 6, 6.8% au ales 7. 5.3% indica 8, 5.5% 9 si 69.3% indica 10, adica declara ca sigur se vor prezenta la alegerile locale). 5% dintre cei chestionati nu stiu sau nu raspund la intrebare.

Raportat la cei 74,5% dintre respondenti care au exprimat o optiune de vot, daca duminica viitoare ar avea loc alegeri locale pentru Consiliul General al Municipiului Bucuresti, 31,4% dintre voturi ar fi obtinute de Alianta Dreapta Unita (USR, PMP, Forta Dreptei), 29% dintre voturi ar merge catre PSD, 13,9% catre PNL si 10,6% catre AUR. PUSL ar obtine 6,7% dintre voturi, PER 2,7%, SOS Romania 2,6%, 0,7% ar vota un candidat independent la CGMB si 2,3% indica optiunea ”alt partid”.

Daca duminica viitoare bucurestenii ar fi chemati sa isi voteze noul Primar General, din cei 89,1% care exprima o intentie de vot, 38,5% l-ar vota pe Nicusor Dan (sustinut de Alianta Dreapta Unita – USR, PMP, Forta Dreptei), 27,4% pe Cristian Popescu Piedone (PUSL), 21,4% pe Gabriela Firea (PSD), 10,1% pe Sebastian Burduja (PNL) si 2,4% pe Mihai Enache. 0,1% dintre respondenti au indicat alt candidat, in timp ce niciun respondent nu a declarat ca ar vota un independent.

Sondajul de opinie a fost realizat de INSCOP Research la comanda Agentiei de presa News.ro. Datele au fost culese in perioada 23 – 27 aprilie, prin metoda CATI (interviuri telefonice), prin intermediul chestionarului. Volumul esantionului simplu, stratificat, este de 2.100 persoane, reprezentativ pe categoriile socio-demografice semnificative (sex, varsta, ocupatie) pentru populatia neinstitutionalizata a Romaniei, cu varsta de 18 ani si peste.

Eroarea maxima admisa a datelor este de ± 2,14 %, la un grad de incredere de 95%.

Sondajul lui Pieleanu arata altceva

Un sondaj Avangarde realizat recent la comanda PSD sustine ca Gabriela Firea a trecut deja pe locul 2, la doar cateza zile dupa ce i-a fost anuntata candidatura.

Astfel, Nicusor Dan are 31%, Gabriela Firea – 24% iar Cristian Popescu Piedone – 20%.

Sebastian Burduja ar avea un scor de 15%.

Un alt rezultat surprinzator al sondajului PSD este ca numarul bucurestenilor multumiti de modul in care este administrata Capitala este mai mare decat al nemultumitilor.

In urma cu doar o luna, Avangarde sustinea ca Piedone are 44%.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: