Inselatorie intre aliati. Serban Nicolae le-a dat teapa parlamentarilor de la UDMR tocmai cand doreau sa-si promoveze o lege cruciala pentru ei

news

Sedinta de plen a Senatului a fost suspendata miercuri din lipsa de cvorum. PSD a chiulit pentru a nu vota propunerea legislativa a unor parlamentari UDMR prin care ziua de 15 martie este consacrata ca sarbatoare a comunitatii maghiare din Romania, urmand ca angajatilor maghiari sa li se acorde o zi libera pentru a participa la manifestari.

Dupa incheierea dezbaterilor la proiectul de lege pentru modificarea si completarea Legii nr. 293/2004 privind Statutul functionarilor publici cu statut special din Administratia Nationala a Penitenciarelor, proiect care urmeaza sa primeasca votul la sesiunea de vot final de luni rezervata proiectelor de lege cu caracter organic, liderul grupului PSD din Senat, Serban Nicolae, a cerut o pauza de un sfert de ora, incuviintata prin votul plenului.

„Am vazut ca cel putin doua grupuri au simtit nevoia unor sedinte ad-hoc. De aceea, va solicit sa facem intreruperea sedintei pentru un sfert de ora. Daca facem si noi o sedinta asa cum simtim nevoia ar insemna sa ocupam jumatate de sala. Va rog sa fiti de acord cu o pauza de un sfert de ora pentru a face cateva clarificari in cadrul grupului nostru”, a spus Serban Nicolae.

La reluarea lucrarilor, presedintele de sedinta, Niculae Badalau, vicepresedintele Senatului, a constatat lipsa cvorumului si a inchis sedinta.

„Constatam ca nu mai e cvorumul necesar pentru reluarea sedintei. Declar inchisa sedinta Senatului de astazi”, a afirmat Badalau.

Pe ordinea de zi a Senatului era inscrisa la punctul 12, dupa ce sedinta s-a intrerupt dupa dezbaterea proiectului inscris la punctul 10, propunerea legislativa a unor parlamentari UDMR prin care ziua de 15 martie este consacrata ca sarbatoare a comunitatii maghiare din Romania, urmand ca angajatilor maghiari sa li se acorde o zi libera pentru a participa la manifestari.

Senatorul UDMR Tanczos Barna, chestor al Senatului, a spus dupa suspendarea sedintei ca „momentan inca nu se stie daca se sustine sau nu” acest act normativ.

„Din cate stiu eu, nu a avut loc o sedinta a liderilor, a fost o suspendare a sedintei pentru sedinte de grup si consultari, urmand ca dupa aceea sa se suspende sedinta din lipsa de cvorum”, a spus Tanczos.

Referindu-se la proiectul amintit, el a spus: „O sa vedem in momentul in care ajungem la vot. Momentan inca nu se stie daca se sustine sau nu, o sa vedem … Avem in momentul de fata un raport de admitere cu propunere de aprobare a proiectului de lege. Vedem in momentul in care ajungem la plen, la vot, daca exista sustinere sau nu”.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: