Inspectia Judiciara i-a gasit nod in papura Laurei Codruta Kovesi. Concluziile raportului au fost sifonate la Antena 3, insa propagandistii anti-DNA nu sunt multumiti

news

Raportul intocmit de Inspectia Judiciara (IJ) arata mai multe nereguli depistate in activitatea DNA, inspectorii propunand cercetarea disciplinara dar mentinerea in functie a Laurei Codruta Kovesi, potrivit documentului prezentat de Antena 3.

Printre neregulile depistate de inspectori se numara tergiversarea anchetelor, dosare in care nu s-au facut acte procedurale pentru o perioada indelungata sau redistribuirea/ repartizarea haotica a dosarelor, potrivit raportului Inspectiei Judiciare.

Potrivit sursei citate, Inspectia Judiciara a depistat o cauza mai veche de 11 ani, una de 7 ani, doua dosare mai vechi de sase ani, trei mai vechi de cinci ani si opt mai vechi de patru ani.

In ceea ce o priveste pe sefa DNA, inspectorii sustin ca, printre altele, evita recunoasterea propriei responsabilitati in situatii de esec

„In ceea ce priveste comunicarea cu procurorul-sef directie, Laura Codruta Kovesi, care nu a fost analizata prin prisma atributiilor in cadrul echipei de control, ci doar prin prisma constatarilor directe ale echipei de inspectori, s-a constatat o comunicare defectuoasa a acesteia, comunicare caracterizata prin tendinta de a-si mentine propria parere si a se impune in adoptarea deciziilor, precum si prin aceea ca se cauta explicatii exterioare persoanei sale, in cazul in care nu obtine rezultatele urmarite. In acest mod se evita recunoasterea propriei responsabilitati in situatii de esec si se reduc sansele conducatorului de a-si forma o imagine realista despre evenimente si de a identifica masurile de corectie reclamate de situatiile anterioare”, se arata in document, citat de Mediafax.

Screen Shot 2017-10-06 at 14.07.16 Screen Shot 2017-10-06 at 14.15.02

In raport, inspectorii vorbesc si despre controlul dosarelor care erau intrumentate de procurorii Doru Tulus si Mihaiela Iorga, revocati din DNA.

„In ceea ce priveste dosarele repartizate spre solutionare procurorului Tulus Doru-Florin, si acesta revocat din functie, deoarece procurorii carora le-au fost repartizate dosarele nu au avut timpul necesar de a le studia, verificarea cauzelor s-a facut doar pe fise transmise inspectorilor, ceea ce nu constituie o verificare reala in cadrul unui control managerial. (…) Dat fiind refuzul constant de a fi prezentate spre verificare dosarele repartizate spre solutionare procurorului Moraru Iorga Mihaela, care a fost revocat din functia de control la DNA, nu s-a putut efectua controlul ritmicitatii administrarii probelor in aceste cauze”, se noteaza in raport.

Potrivit sursei citate, inspectorii au cerut verbal si scris procurorului sef pe 10 si 17 august situatia cauzelor care au fost solutionate cu netrimiterea in judecata in 2016 si in care au existat masuri de supraveghere tehnica ce trebuie comunicate in 10 zile de la incetarea masurii fiecarui subiect al mandatului, iar aceasta a raspuns, verbal si scris, ca nu exista pentru anul 2016 situatii de acest gen.

„Din cauza neprezentarii situatiei referitoare la comunicarea prevazuta de art 145 Cpp pentru anul 2016, nu a putut fi verificata comunicarea catre toti subiectii masurilor de supraveghere tehnica, a acestei masuri. Totodata, inspectorilor judiciari le-a fost prezentata doar situatia solutiilor de clasare dispuse prin ordonanta, nu si a celor dispuse prin rechizitoriu”, se mentioneaza in documente.

Raportul a fost trimis Sectiei pentru procurori a CSM, joi, urmand sa fie discutat intr-o sedinta a procurorilor.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: