news

Inspectia Judiciara o vaneaza acum pe procurorul Florentina Mirica pentru ca a indraznit sa critice Sectia Speciala

Inspectia Judiciara (IJ) a anuntat, vineri, ca a exercitat actiune disciplinara fata de fostul procuror DNA Florentina Mirica pentru mai multe abateri disciplinare.

Potrivit unui comunicat de presa, Inspectia Judiciara a exercitat actiunea disciplinara fata de Florentina Mirica – procuror la Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti – pentru abateri disciplinare, prevazute de Legea 303/2004, respectiv manifestari care aduc atingere onoarei sau probitatii profesionale ori prestigiului justitiei, savarsite in exercitarea sau in afara exercitarii atributiilor de serviciu; nerespectarea confidentialitatii lucrarilor care au acest caracter, precum si a altor informatii de aceeasi natura de care a luat cunostinta in exercitarea functie, cu exceptia celor de interes public, in conditiile legii si nerespectarea in mod nejustificat a dispozitiilor or deciziilor cu caracter administrativ dispuse in conformitate cu legea de conducatorul parchetului ori a altor obligatii cu caracter administrativ prevazute de lege sau regulamente (art. 99 lit. m)).

„Inspectorii de caz au retinut ca procurorul, prin expresiile utilizate intr-un e-mail adresat tuturor procurorilor din DNA cu privire la probitate profesionala a sefului Sectiei de combatere a coruptiei din cadrul DNA si prin motivele invocate intr-o plangerea formulata la instanta, a incalcat dispozitiile art. 90 pct. 1 din Legea 303/2004, ale art. 17 si 18 pct.1 si 2 din Codul deontologic al judecatorilor si procurorilor; art. 12 alin 1 din Legea nr. 544/2001, ale art. 285 Cod procedura penala”, se precizeaza in comunicat.

De asemenea, sursa mentionata precizeaza ca, prin postarea rechizitoriul dosarului cunoscut opiniei publice sub numele de DIPI2 in reteaua de intranet ar fi incalcat dispozitiile art. 81 alin 1 lit. t) din Regulamentul de ordine interioara al DNA, ale art. 4 alin. (1) si 91 alin. (1) din Legea 303/2004, ale art. 62 alin. (3) din Legea 304/2004 si ale art. 15 alin. (1) din Codul deontologic al judecatorilor si procurorilor.

Mai mult, inspectorii judiciari arata ca aceasta ar fi transferat de pe e-mailul institutiei pe e-mailul personal o serie de documente, inclusiv documente privind dosarul DIPI2 care permit identificarea unor persoane/situatii si dezvaluirea unor date confidentiale, incalcand astfel prevederile art. 15 alin. (2) din Codul deontologic al judecatorilor si procurorilor, art. 1 – 4 din Ordinul procurorului general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie nr. 81/2016, in care se mentioneaza masurile privind protectia documentelor create si gestionate de parchete si in care sunt definite astfel de documente si lucrari si ale art. 147 din Regulamentul de ordine interioara al DNA.

IJ informeaza ca actiunea a fost inaintata Sectiei pentru procurori in materie disciplinara a Consiliului Superior al Magistraturii care va decide cu privire la angajarea raspunderii procurorului in cauza.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

DNA, nevoita sa dezminta minciunile AUR: Nicusor Dan nu este urmarit penal. „Atragem atentia asupra echilibrului in discursul public”

DNA a dezmintit, vineri seara, afirmatiile candidatului AUR la Primaria Capitalei, MIhai Enache, conform caruia…

37 de minute ago

Trei europeni au fost arestati in Iran la o „adunare satanista”. Toti cei 260 de oameni prezenti la petrecere au fost arestati

Fortele de securitate iraniene au arestat peste 260 de persoane, inclusiv trei cetateni europeni, la…

3 ore ago

Ciolos: „Daca chiar aveti curaj, haideti sa ne vedem la o dezbatere cu capii de lista la alegerile europarlamentare”

Europarlamentarul Dacian Ciolos afirma ca partidele, cu exceptia REPER, ''isi ascund'' candidatii la alegerile pentru…

3 ore ago

Un ucrainean care incerca sa fuga in Romania a fost impuscat in cap la granita. Ce pedeapsa risca granicerul

In Transcarpatia, un politist de frontiera a impuscat mortal un civil care incerca sa treaca…

5 ore ago