Inspectia Judiciara sare in ajutorul marilor corupti, in frunte cu Liviu Dragnea. Inspectorii anunta „verificari” ale dosarelor in care sunt implicate nume grele

politica

Inspectia Judiciara a anuntat joi ca va efectua un control tematic privind dosarele de mare coruptie aflate pe rolul instantelor judecatoresti in anul 2018, inclusiv Inalta Curte de Casatie si Justitie, informeaza Agerpres.

Controlul se va realiza la toate curtile de apel si instantele arondate, inclusiv la instantele militare, precum si la Inalta Curte de Casatie si Justitie.

„Verificarile vor viza dosarele avand ca obiect atat infractiuni de coruptie cat si infractiuni asimilate acestora pentru care fie inculpatii sunt persoane ce ocupa functii de demnitate publica cum ar fi parlamentari, ministri, secretari de stat, conducatori ai autoritatilor administrative centrale, prefecti, consilieri judeteni etc., fie valoarea prejudiciului este mai mare de 50.000 lei.

De asemenea, vor fi avute in vedere dosarele de mare coruptie aflate pe rolul instantelor judecatoresti, indiferent de stadiul procesual, inclusiv cele care, desi nu se mai afla efectiv pe rolul instantelor de judecata, nu au fost inca solutionate definitiv (dosare in curs de motivare a hotararilor judecatoresti, aflate in termenul legal de exercitare a cailor de atac sau care urmeaza a fi inaintate instantei de control judiciar sau altei instante), precum si dosarele care sunt susceptibile de exercitarea recursului in casatie”, precizeaza Inspectia Judiciara.

Raportul de control se intocmeste pe baza referatelor de control intermediare (10 septembrie 2018, pentru primul semestru, si la 31 ianuarie 2019, pentru cel de al doilea semestru) si va fi inaintat Sectiei pentru judecatori a Consiliului Superior al Magistraturii pana la 19 aprilie 2019.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Comentarii: