Instalatiile de stocare a gazelor naturale din Germania au atins capacitatea de 100%

externe

Instalatiile de stocare a gazelor din Germania se afla acum la capacitate maxima, in timp ce tara se pregateste pentru o iarna cu intreruperi in aprovizionare, dupa ce Rusia a redus exporturile catre Europa, fortand Berlinul sa caute alte surse, potrivit DW.

Datele publicate marti de asociatia europeana de stocare a gazelor GIE au aratat ca instalatiile de stocare a gazelor naturale din Germania au atins capacitatea de 100%.

Cea mai mare economie a Europei si-a construit rezervele dupa ce Rusia a redus livrarile in urma invaziei sale in Ucraina.

Tara si-a indeplinit obiectivele de economisire a gazelor inainte de termen, dupa ce a atins obiectivul de 95% stabilit pentru noiembrie pana la jumatatea lunii octombrie.

Etapa de stocare a fost atinsa in aceeasi zi in care Germania a deschis un nou chei dedicat importului de gaz natural lichefiat pe mare, ca alternativa la livrarile rusesti prin conducte. In total sunt planificate cinci astfel de terminale.

Succesul efortului Germaniei de economisire a gazelor a fost sustinut partial de eforturile Berlinului de a-si procura gaz din surse alternative. Acestea au inclus importurile de gaz natural lichefiat de la producatori precum Norvegia si Statele Unite.

Intreprinderile si consumatorii privati s-au adaptat, de asemenea, reducand consumul. Acest lucru a fost posibil si datorita vremii calde inca.

Incercarea de a evita o criza energetica a inclus, de asemenea, reactivarea temporara a vechilor centrale pe baza de petrol si carbune si extinderea duratei de viata a ultimelor trei centrale nucleare din Germania.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: