Instant Camera Translation. Google anunta un nou serviciu de traducere instantanee, foarte util pentru turisti

news

Google anunta actualizarea functionalitatii Google Translate cu optiunea Instant Camera Translation, prin care utilizatorii pot beneficia instantaneu de traducerea textelor de pe etichete, meniuri sau anunturi, atunci cand calatoresc intr-o alta tara.

Potrivit companiei americane, Instant Camera Translation este disponibila in peste 80 de limbi, fata de 38 de limbi pana acum, printre care si romana.

„Un mod intuitiv si simplu de a intelege o limba straina atunci cand calatoresti este folosind camera telefonului pentru a traduce ce vezi – de la semne si anunturi la meniuri sau etichete ale produselor. Pentru aceste situatii, Google Translate ofera functionalitatea ‘Instant Camera Translation’ (traducere instantanee cu ajutorul camerei telefonului): indrepti camera telefonului catre textul dorit si sa primesti instantaneu pe ecran traducerea in locul textului original. In primul rand, Instant Camera Translation functioneaza pentru mai mult de 80 de limbi, fata de 38 de limbi pana acum, printre care si romana. Mai mult, acum traducerea functioneaza cu orice pereche de limbi alese dintre cele suportate – de exemplu din bulgara si romana (pana in prezent functiona numai in pereche cu limba engleza). Instant Camera Translation merge online sau offline, dar si cu optiunea „auto detect’ – nu trebuie sa specifici din ce limba trebuie sa traduca”, se arata intr-un comunicat de presa al gigantului american, transmis joi Agerpres.

In ceea ce priveste traducerile, calitatea acestora prin Instant Camera Translation este considerata mai buna de catre Google. Astfel, cand telefonul este conectat, aceasta functionalitate utilizeaza tehnologia ‘Neural Machine Translation (NMT)’ de pe serverele Google pentru a oferi cele mai bune rezultate.

Pentru a folosi Instant Camera Translation, trebuie accesat butonul ‘Camera foto’ din meniul principal al aplicatiei Google Translate.

Versiunea imbunatatita a Instant Camera Translation este disponibila pentru aplicatia Google Translate din Android si iOS.

Larry Page si Sergey Brin au fondat Google in 1998. De atunci, compania a ajuns la peste 50.000 de angajati la nivel global, oferind o gama larga de produse si platforme populare precum Search, Maps, Ads, Gmail, Android, Chrome si YouTube. In octombrie 2015, Alphabet a devenit compania-mama a Google.

Mai mult despre:

Comentarii: