Institutul „Elie Wiesel”, reactie DURA fata de un membru al Guvernului Ponta: A stat alaturi de LEGIONARI

news

Institutul National pentru Studierea Holocaustului din Romania „Elie Wiesel” a transmis un comunicat de presa prin care  isi exprima ingrijorarea si totodata dezaprobarea pentru organizarea in data de 5 mai 2015, intr-o institutie publica si cu participarea unui reprezentant al statului, a unui eveniment dedicat memoriei unor reprezentanti ai Miscarii Legionare.

„Fundatia, Ion Gavrila Ogoranu’ in colaborare cu Federatia Romana a Fostilor Detinuti Politici Luptatori Anticomunisti a organizat la Muzeul de Istorie a Municipiului Bucuresti o ‘seara de film in memoria partizanilor fagaraseni’. In prezidiu, alaturi de domnul Octav Bjoza, subsecretar de stat, s-a aflat domnul Florin Dobrescu, presedinte executiv al Partidului Totul pentru Tara.

Cu acest prilej au fost omagiati Ion Gavrila Ogoranu si Valeriu Gafencu, legionari activi in timpul si dupa Rebeliunea din ianuarie 1941.

Astfel de evenimente publice, care promoveaza valorile sau memoria unor persoane care au fost membri ai unei miscari politice fasciste, reprezinta un risc pentru consolidarea unei democratii civice la care aspiram.

Memoria celor care s-au opus regimului comunist nu se confunda cu memoria membrilor unei miscari criminalei totalitare”, se arata in comunicatul institutului.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: