Institutul pentru Studiului Razboiului: Rusia nu mai poate desfasura ofensive pe scara larga in Ucraina, din cauza lipsei infanteriei de elita

externe

Rusia, ofensiva, Ucraina, lipsa, infanterie de elita, Institutul pentru Studiul Razboiului

Rusia nu mai dispune acum de unitatile de „infanterie de elita” pe care se baza odinioara pentru a desfasura ofensive pe scara larga in Ucraina, a scris Institutul pentru Studiul Razboiului (ISW) in raportul sau din 28 august.

Potrivit ISW, armata rusa a redistribui rapid unitati aeropurtate de elita in regiunile din linia intai unde sunt concentrate trupele ucrainene de contraofensiva. La 27 august, o unitate aeriana rusa de elita a fost transferata la Roboteaza, probabil din regiunea Luhansk.

ISW a declarat ca redistribuirea laterala frecventa a acestor unitati indica faptul ca probabil capacitatea lor este in scadere.

„Degradarea acestor forte va slabi probabil capacitatea Rusiei de a sustine operatiuni defensive complexe si aproape sigur va perturba orice intentie a Rusiei de a relua operatiunile ofensive la scara larga”, a declarat ISW.

Astfel de operatiuni au depins anterior in mare masura de „infanteria de elita de care Rusia nu dispune acum”, a precizat ISW.

Raportul din 28 august a discutat, de asemenea, despre aprovizionarea cu rachete a Rusiei. Potrivit oficialilor ucraineni, Rusia si-a refacut stocurile intr-o oarecare masura, dar nu are capacitatea de a desfasura o campanie de aceeasi amploare cu ofensiva sa din iarna 2022-2023.

„Fortele rusesti au efectuat lovituri cu pana la 100 de rachete intr-o singura serie de lovituri in timpul campaniei aeriene din toamna si iarna anului 2022, iar reaprovizionarea marginala a stocurilor lor de rachete le va impiedica probabil sa desfasoare o campanie aeriana de o asemenea amploare”, a scris ISW.

Cu toate acestea, analistii au subliniat ca viitoarele campanii rusesti s-ar putea baza mai putin pe rachete si mai mult pe lovituri de mare precizie cu drone.

 

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: