Instruirea pe F-16 a pilotilor ucraineni in Romania va incepe in curand, anunta ambasadorul Ucrainei. Baza de la Fetesti este gata sa-i primeasca

externe

F16

La baza aeriana de la Fetesti aproape totul este pregatit pentru ca pilotii ucraineni sa inceapa pregatirea, a declarat ambasadorul extraordinar si plenipotentiar al Ucrainei in Romania, Ihor Prokopciuk, relateaza publicatia ucraineana Glavkom.

„Un grup de tari a format coalitia F-16, din care face parte si Romania. Ceea ce Romania a promis sa faca este sa antreneze pilotii ucraineni. Baza din Romania a inceput sa fie organizata la sfarsitul anului trecut, iar acum sunt practic create conditiile pentru a primi piloti ucraineni. In prezent, ambele parti fac ultimele pregatiri pentru sosirea pilotilor”, a subliniat Prokopciuk.

Primul grup de piloti ucraineni a finalizat deja pregatirea pe avioane F-16 la baza militara din Arizona, in Statele Unite ale Americii. Pilotii au fost instruiti la Baza 162 a Fortelor Aeriene a Garzii Nationale din Tucson. Numarul de piloti si data exacta de lansare a activitatii de la Fetesti nu sunt dezvaluite din motive de securitate.

Reamintim ca Ucraina se asteapta sa primeasca primele avioane de lupta F-16 de la aliatii sai occidentali in iunie-iulie.

In timpul vizitei sale la Bucuresti, presedintele Zelenski a anuntat ca pe teritoriul Romaniei va fi infiintat un centru de pregatire pentru pilotii ucraineni de avioane de lupta F-16. Politicianul a anuntat ca a discutat aceasta decizie extrem de importanta cu liderul Romaniei, Klaus Iohannis.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: