Intalnire de urgenta a NATO, dupa ce Turcia a doborat un avion al RUSIEI. Moscova, atacata dur – VIDEO

news

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a convocat o intalnire de urgenta a NATO, dupa ce un avion de lupta al Rusiei a fost doborat de Turcia, dupa ce a violat spatiul aerian al acestei tari. „Este inacceptabil”, a declarat Stoltenberg.

„Am discutat cu minitsrul de Externe al Turciei despre recentele actiuni militare ale Federatiei Ruse, inclusiv violarea inacceptabila a spatiului aerian al Turciei de catre un avion de lupta rus. I-am spus foarte clar ca NATO sustine puternic securitatea Turciei. Actiunile Rusiei nu contribuie la stabilitatea si securitatea regiunii”, a declarat Stoltenberg.

Turcia a anuntat marti ca avioanele sale de vanatoare au doborat un avion de razboi care incalca spatiul aerian turc, acesta prabusindu-se in Siria, in apropierea frontierei turce.

Ministerul rus al Apararii, citat de agentia Interfax, a confirmat ca un avion rus de tip SU-24 s-a prabusit in nordul Siriei, „probabil din cauza bombardamentelor de la sol”.

Ministerul a precizat ca avionul Suhoi SU-24 prabusit in Siria a zburat tot timpul deasupra teritoriului sirian. Cei doi piloti s-au catapultat, dar soarta lor este deocamdata necunoscuta, a adaugat Ministerul rus al Apararii.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: