„Intalnire excelenta”. Bogdan Aurescu s-a intalnit cu secretarul de stat al SUA, Mike Pompeo

news

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a avut, luni, la Washington, o intrevedere cu secretarul de stat al SUA, Mike Pompeo, in cadrul intalnirii fiind discutate realizarile din cadrul parteneriatului strategic romano-american, dar si noi prioritati in cooperarea dintre cele doua state.

„Intalnire excelenta cu secretarul de stat al SUA, Mike Pompeo. Am evaluat realizarile semnificative din cadrul parteneriatului strategic romano-american pe baza obiectivelor convenite de presedintii Klaus Iohannis si Donald Trump in 2019. De asemenea, am discutat noi prioritati in baza cooperarii noastre dinamice in domeniile politic, de securitate, energetic si economic”, a scris Aurescu pe Twitter.

Vizita va mai include intrevederi cu alti oficiali americani, precum si cu reprezentanti ai unor think-tank-uri americane. De asemenea, ministrul Bogdan Aurescu va participa de la Washington, prin videoconferinta, la panelul ministerial „Smart Money” din cadrul Forumului Web organizat in marja Summitului Virtual al Initiativei celor Trei Mari, organizat de Estonia, luni.

Vizita sefului diplomatiei romane fusese programata initial pentru inceputul lunii aprilie, fiind amanata din cauza evolutiilor legate de pandemia de COVID-19.

Mai mult despre:

Comentarii: