Intalnire in secret intre Iohannis si Barna

politica

Presedintele executiv PLUS, Dragos Tudorache, a declarat vineri ca vicepremierul Dan Barna a avut joi o intalnire cu presedintele Klaus Iohannis, dupa sedinta de Guvern, intrevedere in cadrul careia a explicat punctul de vedere al USR PLUS cu privire la revocarea ministrului Sanatatii.

„Singurul motiv pentru care domnul Barna a fost doar dumnealui este ca eu inca nu am ajuns in Bucuresti, urmeaza sa ajung in acest weekend, iar domnul Ciolos este in recuperare dupa COVID. Am fost in contact cu domnul Barna si inainte si dupa intalnirea cu domnul presedinte.

A fost o intalnire in care pur si simplu presedintele a vrut sa inteleaga pozitia exprimata de alianta USR PLUS si domnul Barna a explicat foarte clar pozitia si ratiunile pentru care ne-am pozitionat in acest fel si concluzia a fost ca incepand de luni, cel mai probabil, in cadrul coalitiei, sa mergem si sa cautam solutiile”, a spus Tudorache, pentru Digi 24, informeaza Agrepres.

Discutii despre inlocuitorul lui Voiculescu in USR-PLUS. Plecarea lui Citu e in continuare dorita

Intrebat daca pentru portofoliul de la Ministerul Sanatatii sunt avuti in vedere deputatul Adrian Wiener sau secretarul de stat Ioana Mihaila, Dragos Tudorache a precizat ca acestea sunt „speculatii”.

„La acest moment nu suntem in punctul in care sa desemnam un nou ministru al Sanatatii. (…) Dupa ce stabilim in coalitie cine este noul premier, tot atunci vom stabili si un inlocuitor pentru ministrul Sanatatii. Bineinteles ca in interior exista discutii, bineinteles ca acum cautam cel mai bun candidat. (…) Ne vom pronunta pe un nume pentru Ministerul Sanatatii dupa ce in coalitie, luni, vom discuta situatia premierului Florin Citu”, a raspuns el.

Tudorache a mai precizat ca au existat convorbiri telefonice intre premierul Florin Citu si liderii USR PLUS, Dacian Ciolos si Dan Barna, dar abia dupa ce decizia referitoare la Vlad Voiculescu a fost luata, „in al 25-lea ceas”.

„La acest moment, din punctul nostru de vedere, premierul Citu a ignorat aceste baze, pe care am construit coalitia, in felul in care a comunicat cu noi si in felul in care a luat decizia si a implementat decizia pe care a luat-o. Dar acestea sunt lucruri pe care le vom discuta in coalitie – sper eu, luni – si sunt convins ca vom gasi solutii, pentru ca si pana acum am gasit solutii in coalitie, atunci cand au fost dificultati. (…)

Din punctul nostru de vedere, la acest moment, premierul Citu trebuie inlocuit. Aceasta este pozitia noastra, cu aceasta pozitie vom merge luni in discutiile din coalitie, pentru ca din punctul nostru de vedere domnul Citu nu mai poate gestiona acest guvern, pentru ca a ignorat niste norme elementare pe care le-am pus la fundamentul acestei coalitii”, a mai spus europarlamentarul.

El a apreciat ca inlocuirea premierului se poate realiza prin mentinerea algoritmului negociat in decembrie anul trecut si chiar prin pastrarea aceleiasi echipe de ministri.

„In momentul in care premierul Citu si-ar depune mandatul, asta inseamna ca intregul guvern isi depune mandatul si va trebui revalidat un nou premier in Parlament. Sunt convins ca pe majoritatea pe care o avem in Parlament putem face acest lucru rapid, eficient”, a conchis Tudorache.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: