Intalnire intre fortele anti-PSD. Orban, Barna si Ciolos pun la cale strategia pentru a tine „Ciuma rosie” departe de Putere

politica

Dacian Ciolos si Ludovic Orban.

Presedintele PNL, premierul Ludovic Orban, are vineri dimineata o intalnire cu presedintele USR, Dan Barna, si cu presedintele PLUS, Dacian Ciolos, potrivit unor surse politice.

Intalnirea nu va avea loc la Guvern.

Marti, Ludovic Orban a avut o intalnire, la Parlament, cu Dan Barna. Discutiile au vizat proiectul de buget, alegerile locale, reprezentarea diasporei in legislativ.

„Am discutat pur si simplu niste chestiuni generale de principiu, vom avea si in cadrul aliantei, spre sfarsitul saptamanii, o intalnire cu premierul Orban si vom intra in detalii specifice in perioada urmatoare. (…) Este important acest principiu ca in orasele unde sunt primari PSD sa avem un candidat unic al Opozitiei, acolo unde e posibil. (…) Am spus si in aceasta intalnire: Gabriela Firea poate fi infranta, insa pentru asta e nevoie sa fie un candidat unic al Opozitiei in Bucuresti. Si in perioada urmatoare exact aceste negocieri le vom purta, pentru a gasi candidatul care are cel mai bun suport popular in Bucuresti”, a subliniat Dan Barna, citat de Agerpres.

Presedintele PNL, premierul Ludovic Orban, a declarat si el, dupa intalnirea avuta cu liderul USR, Dan Barna, ca a discutat cu acesta si despre o non-beligeranta intre cele doua formatiuni in perspectiva alegerilor locale.

„Am trecut in revista prevederile acordului pe care l-am incheiat. Am stabilit un mod de coordonare a actiunilor la nivel parlamentar. Am discutat despre pregatirea Legii bugetului de stat si despre cateva elemente din intelegerea pe care am avut-o privind chestiuni legate de sustinerea in Parlament a legii primarilor in doua tururi de scrutin. De asemenea, am abordat problema anticipatelor si am discutat de imbunatatirea colaborarii la nivel local intre filialele noastre si despre o non-beligeranta intre formatiunile noastre politice, in perspectiva alegerilor locale”, a precizat Ludovic Orban.

El a afirmat ca pot exista colaborari punctuale acolo unde exista aceasta posibilitate in cazul alegerilor locale.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: