Intalnire tensionata la Palatul Cotroceni intre Iohannis si premierul Grindeanu, prima de la inceperea protestelor

news

Marti, premierul Sorin Grindeanu si ministrul Economiei, Viorel Stefan, se intalnesc cu presedintele Iohannis la Palatul Cotroceni. Intalnirea pare a fi una tensionata, cei trei oameni de stat si-au strans mainile fara sa rosteasca un cuvant.

Intalnirea are loc in contextul unor ample proteste de strada in care se solicita demisia Guvernului Grindeanu. Iohannis a nunta deja ca retragerea ordonantei negre si demiterea „chinuita” a lui Florin Iordache „este prea putin”.

Seful statului va trebui sa decida asupra promulgarii celor doua proiecte aprobate de Parlament.

Plenul reunit al celor doua Camere a adoptat, martea trecuta, proiectul Legii bugetului de stat pe anul 2017 si proiectul Legii bugetului asigurarilor sociale, impotriva actelor votand PNL, USR si PMP. Premierul Sorin Grindeanu a participat la vot, multumind la final parlamentarilor pentru rapiditate si a transmis si un mesaj catre mediul de afaceri, ca Romania va ramane o tara cu o economie predictibila.

Proiectul Legii bugetului de stat pe 2017 a fost adoptat cu 208 voturi „pentru” si 105 „impotriva”, iar proiectul Legii bugetului asigurarilor sociale a fost adoptat cu 208 voturi „pentru”, 107 voturi „impotriva” si doua abtineri.

Impotriva proiectelor au votat PNL, USR si PMP.

Bugetul pe 2017 a fost adoptat in timp record, dupa doar 13 ore de dezbateri in plen, impartite in doua zile.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

 

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: