Intalnirea de astazi dintre Coldea, omul de care se sperie Daddy, si supusii lui Dragnea este „de departe este evenimentul numarul 1 al perioadei”

news

Consultantul politic Coszmin Gusa considera ca audierea lui Coldea de astazi din Parlament va fi una tensionata.

„Eu am mai comentat audierea lui Florian Coldea si in afara de faptul ca este cel mai important examen public al generalului SRI, in rezerva, este extrem de important apropo de felul in care se va pozitiona public de maine structura SRI la a carei noua consistenta Coldea a contribuit atat de mult timp. Va fi foarte tensionata aceasta audiere atat din punctul de vedere al celor din Comisie, cat si din punctul de vedere al lui Coldea, pentru ca fata de toata incarcatura de saptamana trecuta, care se lovea in Congres si posibilele probleme pe care le-ar fi avut Dragnea in Congres, au aparut doua elemente care tensioneaza mai mult”, a declarat Gusa in cadrul unei emisiuni la Realitatea TV, post unde este actionar.

„Primul: amanarea ciudata a audierii, la initiativa presedintelui Comisiei, a acelui baietel care se ranjea la microfon cand anunta rezultatele alegerilor din PSD, Claudiu Manda, si n-am folosit intamplator „baietel”, pentru ca are un asemenea gen de atitudine. Deci aceasta amanare ciudata in care ni s-a spus ca ar fi vorba de o gripa… Coldea a revenit la cateva ore si a spus ca nici vorba, ca s-ar fi prezentat, dar n-a fost chemat, pune pe un cu totul alt plan discutiile de maine, din Comisie, mai ales ca Dragnea in acest moment a scapat de problema Congresului, in care o recunoastere a lui Florian Coldea, a complicitatii lui Dragnea cu acel stat-parelel ar fi creat mari probleme. Acum s-ar putea ca Dragnea sa intoarca foaia prin oamenii lui de acolo”, a continuat acesta.

In legatura cu al doilea elemen, Gusa a adaugat „apropo de ofensiva anti-SRI. A fost un lucru clar pentru cunoscatori la Congres, din partea lui Dragnea, din partea lui Tariceanu, din partea altora si felul in care ei se indreapta astazi in a destructura SRI-ul, mie mi se pare de domeniul evidentei. Rolul lui Coldea, ca om care face inca parte din acea structura, va fi ca intr-o menghina. Pe de o parte, presiunea lui Dragnea facuta prin PSD-istii din Comisie, ca sa nu se discute despre acele lucruri care-l avantajau pe el si dezavantajau colegii, pentru ca despre asta va fi vorba, iar pe de alta parte este datoria de general SRI, a lui Coldea, de a discuta despre consistenta SRI-ului si a felului in care SRI actioneaza, de departe este evenimentul numarul 1 al perioadei si, prin consecinta, ele nu vor mai avea influenta in PSD, pentru ca Dragnea s-a asigurat de Congres, de unanimitate, n-are treaba in conducere, o mai duce bine, iar aceste lucruri nu-l vor afecta decat in planul pierderii a unui sprijin la nivelul 2 sau 3 in PSD, care azi nu mai conduce. Dragnea va fi afectat doar daca mai auzim niste lucruri surprinzatoare si noi de la generalul Coldea legate de activitatea din umbra a lui Dragnea”, a comentat Gusa.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android

Mai mult despre: ,

Comentarii: