Intalnirea premierului Mihai Tudose cu Lockheed Martin, cea mai mare companie de produse militare la nivel mondial

politica

Premierul Romaniei, Mihai Tudose, a avut o intalnire cu Lockheed Martin, cea mai mare companie de produse militare la nivel mondial, pentru a discuta despre transferul de tehnologie la cele mai inalte standarde pentru avioanele F16.

La intalnire au fost prezenti Jonathan Hoyle, vicepresedinte al companiei Lockheed Martin, si secretarul de stat in MApN Mircea Dusa. Discutiile intre oficialii romani si reprezentantii Lockheed Martin pentru transfer de tehnologie la cele mai inalte standarde sunt „foarte avansate”. La intalnire s-a discutat si despre productia de camioane si despre modernizarea companiei Romaero.

Marti, ministrul Apararii, Adrian Tutuianu, s-a intalnit, de asemenea, cu o delegatie a companiei americane Lockheed Martin, discutiile axandu-se in principal pe o posibila colaborare cu industria nationala de aparare. Asadar, discutiile avanseaza si astazi.

Reprezentantii companiei americane, specializate in cercetarea, dezvoltarea, productia si integrarea tehnologiilor avansate din domeniul militar, au prezentat oportunitatile de cooperare industriala si propuneri de colaborare cu industria nationala de aparare.

La randul lor, oficialii romani au detaliat cele opt programe esentiale de inzestrare a Armatei Romaniei, dar si alte intentii privind dezvoltarea de noi tehnologii militare in tara noastra.

Marti, alaturi de ministrul Apararii, Adrian Tutuianu, la reuniune au participat si sefi ai structurilor militare implicate in procesul de achizitie de tehnica militara.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: