Intarzieri de sute de minute ale trenurilor, din cauza caniculei; calatorii, nevoiti sa indure si caldura din vagoane, deoarece aerul conditionat nu functioneaza

news

tren, Bucuresti-Brasov, defectat, Posada, calatori, abandonati, operator privat

Traficul feroviar se desfasoara cu limitarea vitezei de circulatie pe anumite intervale de cale ferata in Romania din cauza caniculei. Temperaturile de peste 40 de grade inregistrate in aer si peste 50 de grade la nivelul solului impun, pe anumite sectoare de cale ferata, reducerea vitezei de circulatie a trenurilor cu 20-30 km/h fata de viteza normala. De aici si intarzierile inregistrate de trenurile care ajung in Capitala.

Cum cel mai cald a fost in sudul tarii, pe anumite rute sunt impuse restrictii de viteza. Astfel, pe ruta Bucuresti Nord – Videle – Giurgiu, viteza maxima este de 50 km/h. In regionala Craiova si pe rutele Pajura – Aeroportul Henri Coanda si Bucuresti Nord – Titu se circula cu cel mult 70 km/h. Masuri de limitare a vitezei au fost luate si in cazul regionalelor Timisoara si Cluj. In toate cazurile, trenurile ajung la destinatie cu intarzieri.

De exemplu, un tren Regio plecat marti de la Pitesti a sosit in Gara de Nord din Bucuresti cu circa doua ore si jumatate intarziere. Si trenul de la Arad la Bucuresti a inregistrat o intarziere de o ora si jumatate, potrivit romania-actualitati.ro.

Trenul IR 1836 de la Cluj Napoca avea 89 de minute intarziere, iar IR 1662 de la Iasi – 103 min intarziere.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: