„Integrarea refugiatilor musulmani este imposibila, la fel cum a fost si cea a romilor”. Declaratie a unui inalt oficial de la Budapesta

externe

Seful de cabinet al premierului ungar Viktor Orban, Janos Lazar, a estimat miercuri la o manifestare electorala ca integrarea refugiatilor musulmani sau proveniti din alte culturi este imposibila, el sustinandu-si afirmatia cu exemplul esecului integrarii romilor, transmite agentia EFE, citata de Agerpres.

‘De 60 de ani traim impreuna cu romii si nici pana in ziua de azi nu am putut sa-i integram, ca sa o spun clar. De altfel, cum am putea integra oameni care vin dintr-o alta lume si o alta cultura, cu o alta identitate ?’, a spus Janos Lazar la un miting electoral desfasurat miercuri in localitatea Martely, in sudul Ungariei. Este ‘o iluzie ca pot fi integrati, ca vom fi prieteni si ca vor fi ca noi’, a insistat seful de cabinet al premierului Orban.

Acesta din urma, aflat in campanie electorala pentru legislativele din 8 aprilie, a vizitat joi orasul Nagykanizsa si a postat pe Facebook o inregistrare video in care a vorbit despre acelasi subiect, afirmand, potrivit agentiei MTI, ca ‘daca le permitem migrantilor sa intre in tara va trebui sa le asiguram locuinte’, adaugand ca in acel oras situat in apropierea granitei exista cazarmi ale armatei ce pot gazdui migrantii intrati in Ungaria.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: