Intelectual monarhist: „Casa Regala a fost confiscata de SECURISTI. Duda a compromis-o definitiv”

news

Adrian Papahagi, care se considera „monarhist in suflet”, spune ca in acest moment „familia regala nu mai reprezinta nimic pentru Romania”. El sustine ca dupa „eliminarea lui NIcolae” a ramas acum doar : printisorul de opereta Duda”.

„Dupa cum spuneam, cand ma injurau monarhistii: Casa Regala a fost confiscata de securisti. A fost infiltrata, anexata, compromisa simbolic. Aceasta familie regala nu mai reprezinta nimic pentru Romania de cand a acceptat mezalianta cu Duda, de cand a cedat in fata lui Iliescu pentru niste restituiri, de cand i-a cultivat pe Voiculescu, Antonescu si Ponta, de cand a luat partea USL si a credibilizat revolutia borfasilor.

Ca medievist si conservator, sunt monarhist in sufletul meu. Consider monarhia mai legitima, mai incarcata simbolic, mai legata de sacru, mai valorizanta pentru natiune si chiar mai putin costisitoare decat republica. Mi-ar fi placut ca Romania sa ramana monarhie. Dar acum ideea monarhica a fost compromisa pentru o lunga bucata e vreme.

PS: Am o teorie, care s-ar putea sa fie pura speculatie sau nu. Securistii au tinut ideea monarhica in viata ca alternativa de avarie. I-a speriat Basescu si ideea ca ar mai putea avea inca 10 ani de-a face cu un presedinte jucator, care sa-i impiedice sa conduca singuri tara. N-a fost cazul, au un presedinte de forma. Acum pot clasa dosarul monarhic si pot pregati o republica parlamentara, cu presedinte decorativ.

In ce priveste monarhia, cu Nicolae eliminat si Regele la sfarsitul vietii, mai ramane doar printisorul de opereta Duda. Caruia baietii ii vor finanta luxul, ca multumire pentru compromiterea definitiva a acestei Case Regale”, a scris Papahagi pe Facebook.

Regele Mihai a anuntat luni ca nepotul sau Nicolae isi pierde rangul de „principe” si ca este exclus de la tron. Potrivit unor imagini date publicitatii marti, la intrunirea in care s-a decis aceasta masura a participat si Mihnea Constantinescu, fost consilier pentru patru premieri (Theodor Stolojan, Adrian Nastase, Calin Popescu Tariceanu si Victor Ponta) si fost secretar UASCR (organizatie a studentilor comunisti), in 1989, pe probleme culturale, aflat in stransa legatura cu regimul comunist.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , , , ,

Comentarii: