Interceptari DNA cu clanul Carpaci: „La a treia vila am piscina aia suspendata”. Carpaci au tras un tun din fonduri europene de jumatate de milion de euro

news

DNA a efectuat joi perchezitii in mai multe locatii din Caransebes in legatura cu afaceri ilegale cu fonduri europene derulate de celebrul clan Carpaci.

DNA a anuntat joi ca efectueaza cercetari intr-o cauza penala ce vizeaza suspiciuni privind savarsirea unor infractiuni asimilate celor de coruptie, comise in perioada 2016-2022, in legatura cu obtinerea nelegala de fonduri europene, in contextul implementarii unor proiecte derulate de Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) si Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale (AFIR).

„In cursul zilei de 08 iunie 2023, ca urmare a obtinerii autorizarilor legale de la instanta competenta, se efectueaza perchezitii domiciliare in trei locatii, situate pe raza municipiului Caransebes, judetul Caras –Severin, reprezentand sediile unor societati comerciale si domiciliile unor persoane fizice”, a precizat DNA.

In perioada 2015–2022, Marinela si Rusalin Ion Carpaci au creat o retea de fermieri, care in realitate nu erau agricultori, dar primeau de la autoritatile romane sume de bani in cadrul unor scheme de plata sau a unor finantari din fonduri europene, au declarat surse judiciare.

Proiectele vizau, printre altele, Instalarea tinerilor fermieri si conversia la o agricultura ecologica, au precizat sursele.

Reteaua ar fi obtinut finantare in valoare de peste 2 milioane de lei, aproximativ jumatate de milion de euro, pentru livezi care in realitate nu existau. Inspectorii care faceau verificari in teren sunt si ei suspecti.

Potrivit anchetatorilor, de multe ori erau folosite in acte rude ale acestora care luau pe numele lor terenurile respective si atestau astfel existenta acelor culturi.

Interceptari din dosarul DNA:

CARPACI ION RUSALIN: Da!
INTERLOCUTOR: Sa traiti, domnul ION!

CARPACI ION RUSALIN: Ia zi!
INTERLOCUTOR: Puteti vorbi?

CARPACI ION RUSALIN: Da! Da! Da!
INTERLOCUTOR: O intrebare: cu un C.F. cu… unde sa apara cladirea ca…ca si cladire aveti?

CARPACI ION RUSALIN: O sa vorbim cu nevasta-mea. Eu sunt in RESITA ca mai vin cu un C.F-u’ de la…la…cu cealalta casa si atuncea o intrebam pe nevasta-mea.
INTERLOCUTOR: Da, pentru ca am trimis la asigurator si mi-o zis ca nu…nu le permite lor sa ia daca…

CARPACI ION RUSALIN: Nu apare.
INTERLOCUTOR: Nu apare cladirea.
(…)
INTERLOCUTOR: Bine, domnul ION! Pai ne auzim atunci.

CARPACI ION RUSALIN: O sa trec eu peste….cred ca intr-o ora sunt in CARANSEBES.
INTERLOCUTOR: Nu-i stres.

CARPACI ION RUSALIN: Ca acuma sunt la RESITA, stii?
INTERLOCUTOR: Da.
CARPACI ION RUSALIN: Si atuncea o sa ajung acasa si chiar vin si cu… cu a treia vila unde… unde sunt eu, de am piscina aia suspendata, stii?

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: