Interceptari EXPLOZIVE. Serviciile secrete britanice i-au inregistrat pe oamenii lui Erdogan. Ce spuneau imediat dupa debutul loviturii de stat

externe

Revista germana „Focus” scrie ca autoritatile de la Ankara au decis sa-l invinuiasca pe Gulen de lovitura de stat, la o jumatate de ora dupa ce a revolta inceput.

„La o jumatate de ora dupa ce a inceput sa se traga, serviciul secret britanic (GCHQ, Government Communications Headquarters) a interceptat apeluri telefonice, e-mailuri si SMS-uri ale oficialilor guvernamentali turci in care spun ca epurarile vor incepe in ziua urmatoare si ca Gulen ar trebui sa fie prezentat ca instigatorul loviturii de stat din 15 iulie”, scrie Focus.

focus-pag.26

Presedintele turc Recep Tayyip Erdogan a cerut vineri Uniunii Europene si Statelor Unite „sa isi vada de propriile afaceri”, dupa criticile Occidentului fata de masurile de represiune ale puterii de la Ankara impotriva persoanelor suspectate de legaturi cu tentativa de lovitura de stat, relateaza AFP, DPA si Reuters.

„Unii ne dau lectii. Se declara ingrijorati. Vedeti-va de propriile afaceri!”, a declarat Erdogan de la palatul prezidential.

El a criticat Occidentul pentru ca nu a aratat solidaritate cu Ankara dupa puciul esuat si a spus ca tarile care isi fac griji mai mult pentru soarta autorilor tentativei de lovitura de stat decat pentru democratia din Turcia nu pot fi state prietene.

„Din partea tarilor din UE si a altor state occidentale, niciun reprezentant nu a transmis condoleante”, a afirmat Erdogan, precizand ca 237 de civili si membri loialisti ai fortelor de securitate si-au pierdut viata. El i-a acuzat pe critici ca sunt de partea pucistilor.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , , ,


loading...

Comentarii: