Interceptari, Vlad Pascu este asigurat de mama sa ca va beneficia de „protectie” in puscarie: „O sa am grija sa fii OK, nu trebuie sa-ti faci probleme”

news

Miruna Pascu

Rechizitoriul de trimitere in judecata a lui Vlad Pascu, alaturi de mama sa, Miruna Pascu, si de tatal lui, Mihail Pascu, contine si interceptari ale unor discutii telefonice intre Miruna Pascu si Vlad Pascu. Miruna Pascu ii da asigurari fiului ca va fi protejat cat timp va sta la inchisoare.

Iata interceptarea unei discutii telefonice purtate intre Vlad Pascu si Miruna Pascu pe 13.09.2023:

„Deci ti-am zis, se pot face multe lucruri dup-aia si mai ales daca iti vezi de treaba ta si nu intri intr-o…si o sa am grija ca sa fii ok, adica in privinta asta de protectie, de alea, de alea…nu tre sa-ti faci probleme. Daca o sa-ti vezi de treaba ta, poti sa folosesti si timpul asta cumva ca sa…”, ii spune Miruna Pascu fiului ei.

Alte discutii, in care Miruna Pascu ii da aisgurari lui Vlad Pascu ca va avea un avocat foarte bun:

PASCU MIRUNA: Chiar stiu sa faca ce inseamna pe procedura si pe tot, dar este posibil ca sa ne trebuiasca…adica nu posibil, eu vreau sigur sa avem si noi unul din asta, cum sa spun, la fel care sa fie foarte bun, foarte foarte bun vorbitor si sa aiba o imagine publica, adica televiziunile sa-l urmareasca pentru declaratiile pe care le da, nu atat pentru ce face, iar astia sunt scumpi. Nu pot sa spun ca nu sunt si…iti folosesc cauzei mama. Adica foloseste in ceea ce avem noi de facut si ti-am zis, parerea mea este, tu faci cum vrei, dar trebuie sa-mi pui. Parerea mea este, eu sa duc toate chestiile astea, toate tratativele si sa fac tot ce e mai bine pentru tine, daca taica-tu vrea sa plateasca, sa puna mana sa plateasca….

….

PASCU MIRUNA: Ca vrea sa o inchida sau sa o inchirieze, eu ce pot sa-i fac? Ce pot sa-i mai fac mama? Ca nu pot sa-i mai fac nimic. Eu ti-o spun ca idee. Ce carti ai tu in mana si ce trebuie sa vorbesti cu el. Si sa nu cumva sa crezi ca… E oricum posibil sa nu se tina de cuvant, ca stii lucrurile astea foarte bine. Iar…

VLAD: Da. Noi, ne descurcam intr-o solutie sau alta.

PASCU MIRUNA: Poftim?

VLAD: Gasim o solutie sau alta.

PASCU MIRUNA: Mami, cu siguranta v-om gasi. Ideea este ca, iti repet… Aaa… Vreau sa constientizezi lucrurile asa cum sunt. Exact asa cum sunt. Si sa te gandesti si tu sa faci niste scenarii in mintea ta, si sa discutam pe ele. Apropo, de tine cu perioada, cu puscaria. Vezi, ca trebuie sa ne gandim foarte serios la doua probleme. Chestia aia cu recunoasterea este evidenta, si mai este cealalta. Pe care o sa o mai discutam cand ne vedem, la care lucreaza deja avocatii. Sa gasim niste solutii pentru problema cu DIICOT-ul.

VLAD: Aia e importanta.

PASCU MIRUNA: Da, stiu. Si detine numai de tine, ca eu aici nu am nicio carte in mana. Nu stiu nimic, nu pot sa fac nimic. Deci, tu trebuie sa le faci. Tu trebuie sa te gandesti. Si trebuie sa te gandesti impreuna cu ei. Si o sa discutam chestiile astea incepand de saptamana viitoare. Sigur ca e important.

VLAD: Aha.

PASCU MIRUNA: E chiar foarte important.

VLAD: Tu zici de al doilea dosar?

PASCU MIRUNA: Da. E foarte important acolo sa facem niste chestii.

VLAD: Da. Asta clar. Dar,…

PASCU MIRUNA: Dar, alea nu vor fi folosite in dosarul ala. Ca sa ma intelegi.

VLAD: … alta circumstanta… de asa…

PASCU MIRUNA: Alea vor fi folosite si-n dosarul mare.

VLAD: Da.

PASCU MIRUNA: Ca, aia ne intereseaza. Intelegi? Nu in dosarul ala. Ca, in dosarul ala, nu stiu cine ar mai putea sa vina martor. Aia e problema. Ca, s-ar putea sa mai cheme martori in afara de Rebeca, pe cineva. Si nu stiu pe cine. Vezi, ca s-ar putea sa-i cheme pe toti copiii aia cu care tu ai fost in Vama. Si despre care al caror nume, eu habar n-am.

VLAD: Da. Aia, n-au ce sa spuna nimica.

PASCU MIRUNA: Da. Nu stiu. Mai vedem ce spunem noi despre ei. Daca ne ajuta. Ca, iti repet. Sa stii, ca lucrurile nu pot ramane la nivelul la care tu crezi ca poti sa duci tu chestia asta in spinare. Ca ceilalti, stai ca au fost draguti. Nu mai exista solutia asta.

VLAD: Dar, nici n-am luat in calcul.

PASCU MIRUNA: Asta-ti spun. Deci, trebuie sa… Ne pare foarte rau. Asta e situatia. Deci, fiecare trage pentru el, mama. Asta e ceea ce trebuie sa facem.

VLAD: Mda.

PASCU MIRUNA: Si trebuie sa pun chestia asta si s-o tin in miscare. Deci, discutiile cu taica-tu, maine, nu-l mai acuza de nimic. Ca, o sa se supere.

VLAD: Eu, o sa-l sun si astazi. O sa-i dau un telefon daca e. Gen sa…

PASCU MIRUNA: Ok. O sa se scuze, probabil de tot felul de cacaturi. Ca se scuza, ca se nu stiu ce, ca se nu stiu cum. Pana mea. Ca, stai sa vezi, ca era urmarit. Ca n-avea haine, ca nu putea sa intre in casa. Ca… Cacat, mama. Putea sa stea in oras si sa-l trimita p-ala sa-i aduca haine. N-are legatura. N-are. Stii ca s-a dus la excursia, la aia cu barci. Pai, n-a avut nicio treaba. Aia la (n.l. neinteligibil). N-are nicio treaba, omul. Aseara, a venit Horatiu pe la el, au tras o bauta. Nu mai… Deci, crede-ma. Deci… Ideea este urmatoarea. Incearca sa iei tot ce poti, cum ti-am zis intotdeauna, chiar si acum. Pentru ca nu vei avea alta solutie. Nu te baza, in schimb, pe nimic din ceea ce spune. Pentru ca, crede-ma… Cum ti-am zis ca… Din momentul in care se muta, e dus. Cum pe vremuri daca mi l-am asumat…

VLAD: Da. Nu ma bazez pe nimic.

PASCU MIRUNA: Bravo!

VLAD: Traiesti in Romania. Si stim ca…na. Te sun si faci intr-un fel si ai cum sa ajungi in caz de orice.

PASCU MIRUNA: Da, mama. Ca, sa stii, ca si eu m-am gandit sa plec pentru Bem.

VLAD: In taica-miu nu am asa o baza.

PASCU MIRUNA: Nu ai cum sa ai nicio baza, pui. Si daca te gandeai la chestia asta, ca n-ai cum sa ai nicio baza, de acum macar trei ani de zile, erai bine de tot acum. Dar, asta e. Facem ce putem. Si eu, totusi am sperante. Ti-am zis. Adica, cum sa spun? Nu vreau sa traiesc cu speranta ca… Cu idea ca, gata, s-a terminat tot. Cel putin, gandeste-te, ca din punctul meu de vedere eu sunt cea care voi fi batrana. Nu tu. Tu vei fi un baiat tanar, o lectie de viata foarte amara. Dar, pe care ti-ai luat-o, ca ti-ai cautat-o cumva. Si nu ai inteles de vorba deloc. Si dupa asta, poti sa-ti duci viata mai departe linistit, ti-am zis. Adica, chiar poti sa-ti duci viata mai departe linistit. O sa facem niste consiliere psihologica sa treci peste toate lucrurile astea. O sa gasesti ceva de facut. O sa pleci vreun an de zile din Romania cu siguranta, oriunde. Ca sa vezi, sa te pui pe picioare psihic cum trebuie. O sa merg si eu cu tine, ca…Bemul, probabil in perioada aia o sa fie deja aproape plecat la facultate sau plecat la facultate. Deci, o sa fiu libera.

VLAD: Mda.

PASCU MIRUNA: O sa merg cu tine o perioada.

VLAD: Dar, tu cand crezi asa ca… Vezi, ca mai dureaza. O sa am… Nu o sa…

PASCU MIRUNA: Mama, procesul s-ar putea… Daca… Daca, noi putem sa… Daca, procesul te da pe domiciliu, interesul nostru ar fi sa-l prelungim cat mai mult. M-ai inteles?

VLAD: Asta inteleg.

PASCU MIRUNA: Daca nu te da pe domiciliu, nu stiu ce sa spun. E interesul sa iesi din gaura aia de acolo. Macar… Apropo, de penitenciar, am vorbit cu mai multe persoane saptamana asta. Sigur, sigur te muta pe penitenciar langa Bucuresti. Nu te duci. Adica. decat poate pe preventive daca e sa te tina, sa te duca la Poarta Alba. Preventivul pe Poarta Alba e total diferit de incarcerare. Adica, sunt… Nu e in acelasi loc cu aia de 18, 21. Preventivul e preventive. Ce-i care sunt cu sentinte definitive 18-21 de ani…

VLAD: Deci, nu ma baga la bididii, la astia, daca sa-i mute pe Poarta.

PASCU MIRUNA: Nu. Nu. Nu. Preventivul e… Nu. Preventivul e separate peste tot. Chiar si-n penitenciar, preventivul e separat si incarcerarea dar nu se va produce niciodata inainte de 21 de ani definitiva, nu, pentru ca va dura procesul, indiferent ca te da sau nu te da acasa, asta iti spun clar, eu voi face sa dureze procesul asta, este ”must” ( n.l. engl must – traducere ”trebuie”) pentru mine sa faci 21 de ani si o zi pana la sentinta definitiva si chestia asta se poate fara probleme. M-ai inteles? Fara probleme. Deci nu te duci pe nu stiu ce…la 18-21 mi s-a spus de la inceput de vecini..

VLAD: Da, e rau…

PASCU MIRUNA: Aia e singura problema mi-a zis, dar mi-a zis ca asta este exclusa. Deci asta este exclusa suta la suta.

VLAD: Mda..

PASCU MIRUNA: Suta la suta asta e exclusa. Si dupa care pe penitenciar o sa vii.

….

PASCU MIRUNA: O sa lucrez si la chestia aia cu spalarea imaginii tale, de aia ma si duc la Mircea, la astia, la astia, incep sa strang hartii, ca o sa platesc undeva un articol, cum au fost si celelalte platite si dupa care o sa fie incet, incet preluate despre alta persoana care este Vlad, nu cel pe care l-au descris astia si care in ultimii ani din pacate a alunecat intr-o directie proasta.

Vlad Pascu este acuzat de consum si trafic de droguri, Miruna Pascu de infractiuni contra infaptuirii justitiei, iar Claudiu Pascu de nerespectarea regimului armelor si munitiilor.

Tanarul si mama se afla in arest preventiv, in timp ce tatal este sub control judiciar.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: