Internet pentru fiecare roman. Ciolos promite: „Oricine, oriunde, sa aiba acces la internet de mare viteza”

politica

Presedintele PLUS, Dacian Ciolos, a prezentat sambata seara cateva elemente esentiale din programul de guvernare al USR PLUS. Unul dintre aceste este asigurea accesului la internet pentru fiecare cetatean al Romaniei.

„Impreuna cu colegii din conducerea reunita a Aliantei USR PLUS, am aprobat acum cateva minute programul de guvernare, planul nostru pentru o Romanie fara hotie si impostura.

Sunt mandru de toti cei care au participat la elaborarea documentului, a fost un efort si un exercitiu care mi-a aratat ca avem maturitatea necesara sa guvernam tara eficient, cinstit si cu competenta.

Programul va fi prezentat public, in integralitate, dupa depunerea listelor de candidati USR PLUS, dar vreau sa va asigur de pe acum ca va aduce o schimbare radicala a modului de a guverna in Romania.
Avem nevoie de un stat eficient, care sa actioneze curat, profesionist, in interesul cetateanului, ca partener al mediului de afaceri si al societatii civile. In anii urmatori, cetatenii si mediul antreprenorial au nevoie de stabilitate si predictibilitate, iar statul roman are nevoie de reforma si de modernizare pentru a se scutura de tarele incompetentei, coruptiei, ineficientei, de mostenirea lasata de politicieni care l-au politizat pentru a-l captura. Revolutia Bunei Guvernari pe care o propunem inseamna, de fapt, revenirea la o guvernare a bunului-simt.

Din 40 de angajamente de guvernare USR PLUS, iata primele sase, urmand ca intreg programul sa il prezentam foarte curand:

⚖️ Sa nu mori cu dreptatea in mana. Vom repara tot ce a distrus PSD in materie de Justitie, de la corectarea legilor Justitiei si desfiintarea Sectiei Speciale la repornirea activitatii DNA, reincriminarea neglijentei in serviciu si revenirea la vechea definitie a abuzului in serviciu. De asemenea, vom eficientiza si transparentiza actul de justitie prin masuri precum informatizarea, transmiterea online a sedintelor de judecata, achitarea simplificata a taxei judiciare de timbru, restructurarea circumscriptiilor judecatoriilor, suplimentarea numarului de judecatori din sistemul judiciar.

👩‍🏫 Fara politica in scoala. Desfiintam, treptat, inspectoratele scolare si organizam concursuri pentru directorii de scoli, astfel incat sa avem manageri performanti la conducerea unitatilor de invatamant.

🏥 Cream un Fond National de Modernizare a Infrastructurii din Sanatate. Este vorba de un program de 1 miliard de euro pentru urmatorii patru ani, prin care sa fie finantata renovarea sau reconstructia de spitale.

🌳Impadurim Romania si cream DNA-ul Padurilor. Simultan cu organizarea unui Parchet dedicat infractiunilor de mediu, vrem sa atragem fonduri europene, private si bugetare pentru atingerea unui ritm de impadurire anual care sa permita ca, pana in 2050, sa acoperim cu paduri aproximativ 40% din suprafata terestra a Romaniei.
🇪🇺 Bani europeni in industrii ale viitorului. Vrem sa dezvoltam Romania prin investitii in tehnologii verzi si energie curata, digital & industrie 4.0, prelucrare cu valoare adaugata inalta si inovare, ecoturism, industrii creative.

🖥️Internet pentru toti. Oricine, oriunde, sa aiba acces la internet de mare viteza pentru ca aceasta este autostrada viitorului”, a anuntat Ciolos pe Facebook.

Cei aproape 200 de membri care alcatuiesc conducerile reunite ale USR si PLUS au aprobat sambata, 17 octombrie, programul de guvernare pe care Alianta USR PLUS se angajeaza sa-l puna in practica dupa alegerile parlamentare, informeaza un comunicat de presa.

„Programul de guvernare propus de USR PLUS va aduce o schimbare radicala a modului de a guverna in Romania. Avem nevoie de un stat eficient, care sa actioneze curat, profesionist, in interesul cetateanului, ca partener al mediului de afaceri si al societatii civile.

In anii urmatori, cetatenii si mediul antreprenorial au nevoie de stabilitate si predictibilitate, iar statul roman are nevoie de reforma si de modernizare pentru a se scutura de tarele incompetentei, coruptiei, ineficientei, de mostenirea lasata de politicieni care l-au politizat pentru a-l captura.

Am discutat astazi in structura de conducere comuna a USR si PLUS continutul programului, elaborat cu participarea a peste 200 de oameni cu expertiza si experienta pe domeniile acoperite de program. Revolutia Bunei Guvernari pe care o propunem inseamna, de fapt, revenirea la o guvernare a bunului-simt”, a declarat Dacian Ciolos, copresedinte al Aliantei si propunerea de prim-ministru a USR PLUS, citat in comunicatul mentionat.

De asemenea, copresedintele USR PLUS Dan Barna a aratat ca acest program a rezultat in urma consultarilor cu oameni din partid, dar si din afara lui.

„Un program de guvernare inseamna evolutie, solutii si solidaritate. Inseamna ca ai o viziune pentru viitor si aceasta viziune are mecanisme bine definite, detalii si termene si indicatori prin care masori evolutia. Asta au facut colegii nostri care au lucrat la documentul pe care l-am adoptat azi: au identificat probleme si au venit cu solutii. Inainte de a scrie s-au consultat cu experti, cu societatea civila, mediul de afaceri si cu membri de partid. Au reusit astfel sa alcatuiasca cel mai bun program dintre toate cele pe care electoratul le va avea la dispozitie in aceasta campanie. Cei patru ani care se incheie in decembrie au fost anii opozitiei. Si a fost dura. Anii care vin sunt cei ai constructiei. Si va fi durabila”, a subliniat Dan Barna.

Programul va fi prezentat public, in integralitate, dupa depunerea listelor de candidati USR PLUS, precizeaza sursa citata.

Mai mult despre:

Comentarii: