news

Interventie in forta a mascatilor impotriva unor pakistanezi extrem de periculosi. Acestia au rapit trei persoane, pe care le tineau intr-un apartament din Brasov

Situatie neobisnuita cu care s-au confruntat politistii romani in ultimele doua zile. Ei au descoperit o grupare de pakistanezi care rapea alti cetateni pakistanezi si indieni dupa care apelau rudele acestora si solicitau recompense.

La data de 12 februarie 2024, ora 20.35, Sectia 24 Politie a fost sesizata de numitul Mehmood Raja Aqib, in varsta de 26 de ani, cetatean pakistanez, cu privire la faptul ca a fost anuntat prin telefon de familia numitului Husman Abid, in varsta de 29 de ani, tot cetatean pakistanez venit in Romania sa munceasca, despre faptul ca a fost rapit si ca in schimbul eliberarii lui trebuie sa plateasca suma de 10.000 de euro.

Cu ocazia audierii cu interpret a numitului Mehmood Raja Aqib, a rezultat ca la data de 12.02.2024, ora 20.30, numitul Aktar Bhatti, unchiul numitului Husman Abid, i-a solicitat sa anunte autoritatile romane cu privire la faptul ca nepotul acestuia despre care cunostea ca s-ar afla la munca pe teritoriul Romaniei a fost rapit de persoane necunoscute care i-au cerut in schimbul eliberarii acestuia suma de 10.000 de euro.

In cauza a fost audiat si Aktar Bhatti (unchiul), care a declarat ca la data de 12.02.2024, ora 19.50, a fost apelat video prin intermediul aplicatiei WhatsApp de cetateni pakistanezi, care purtau masca, ce se aflau intr-o incapere impreuna cu nepotul sau, unde il agresau fizic pe acesta.

Acestia l-au amenintat ca daca nu le da suma de 10.000 de euro o sa il ucida pe cel in cauza.

Numitul Aktar Bhatti (unchiul) nu a putut indica locul de unde Husman Abid (victima) ar fi fost rapit sau locatia in care acesta s-ar afla in prezent, nu cunoaste unde acesta locuia sau locul de munca ori vreo cunostinta de-a acestuia.

Ca urmare a activitatilor de cercetare penala si investigativ operative efectuate de catre politisti din cadrul DGPMB – Sectia 24 Politie cu sprijinul SIC Sector 5, DOS din cadrul IGPR si BOS Brasov in cursul zilei de ieri, 13 februarie, ora 16.50 s a procedat la blocarea in trafic pe raza mun. Brasov (localitatea Timisul de Jos.)a unui autoturismul marca BMW cu nr. TM-93-MKY, in care au fost depistati patru cetateni pakistanezi, unul dintre acestia fiind persona vatamata.

De asemenea, in urma primelor verificari ale persoanelor din autoturism a rezultat inca o victima.

S-a procedat la imobilizarea si legitimarea celor patru indivizi,din interior respectiv:

-conducatorul autoturismului KHAWAR JAVED, 37 de ani, cetatean pakistanez.

-ocupantul banchetei dreapta fata, MUKHTAR SHARJEEL, 24 de ani- cetatean pakistanez, ambii identificati ca fiind autorii infractiunilor de lipsire de
libertate si santaj

-pe bancheta din spate, a fost identificata persoana vatamata ABID USMAN, 38 de aniu – cetatean pakistanez precum si JAGTAR SINGH, 47 de ani, cetatean indian, de asemenea si acesta fiind victima infractiunii de lipsire de libertate si santaj

In continuare s-a stabilit locatia unde au fost lipsite de libertate cele doua persoane vatamate respectiv apartamentul nr. 20 din str. Uranus nr. 17, Brasov, jud. Brasov, au precizat surse judiciare pentru aktual24.ro.

Din cercetari s a stabilit si faptul ca in dimineata zilei de 13.02.2024 o a treia persoana lipsita de libertate, cetatean bengalez, a escaladat geamul balconului reusind sa fuga prin coborarea pe o teava de scurgere de la etajul 4 al imobilului.

Cu ocazia cercetarii criminalistice a autoturismului si a apartamentului susmentionat au fost gasite si ridicate: 5 pasapoarte ale unor cetateni straini, o punga cu muguri de marijuana, un pistol inscriptionat Magnum, avand teava opturata, mai multe telefoane si agende, sumele de 2071 lei si 100 euro.

Toate persoanele au fost conduse la sediul Sectiei 24 Politie in vederea continuarii cercetarilor.

Urmareste-ne si pe:
Bogdan Constantinescu

Share
Published by
Bogdan Constantinescu

Recent Posts

Fostul presedinte al R. Moldova, Igor Dodon, pozeaza drept pacifist si „trage sfori” spre Rusia si China

Liderul prorus al celui mai mare partid de opozitie din Republica Moldova, Igor Dodon, a…

2 ore ago

Lituania considera ca Ucraina are dreptul sa atace si tinte din Belarus, daca Rusia plaseaza acolo „obiective militare valide”

Ministrul lituanian de Externe, Gabrielius Landsbergis, considera ca, daca Rusia plaseaza obiective militare valide in…

5 ore ago

A fost ucis in puscarie cel mai mare criminal in serie din Canada. El era vinovat pentru moartea a peste 50 de femei

Robert Pickton, cel mai mare criminal in serie din istoria Canadei si care este considerat…

2 ore ago

Grecia prezinta din nou cazul privind returnarea sculpturilor din Partenon de catre British Museum in fata unui comitet al UNESCO

Grecia si-a prezentat cazul privind returnarea sculpturilor Partenonului la o sesiune a unui comitet UNESCO…

6 ore ago

Cateva sute de ieseni au protestat pentru Codrii Iasilor: „Nu vrem sa fie confiscat acest mars de nimeni”

O manifestatie mai putin intalnita in zilele de azi in Romania a avut loc la…

3 ore ago