Interviu cu un PUTIN amenintator: „Vom cauta pacea, dar suntem pregatiti de RAZBOI”

news

Presedintele Rusiei, Vladimir Putin, a declarat intr-un interviu acordat pentru Russia&India Report, citat de Russia Insider, ca isi doreste pacea, insa este „pregatit de razboi”.

Intrebat de jurnalist daca Rusia va continua sa isi dezvolte industria de aparare, Putin a confirmat. „Da, este adevarat. Asa merg lucrurile peste tot in lume, in SUA, Europa, China si India”.

„Rusia are o politica pasnica, iar asta nu este o exagerare. Daca va uitati pe harta politica a lumii, este evident ca noi nu ne dorim teritoriile altora pentru resursele naturale. Avem destule resurse pentru noi si nu avem nevoie de un razboi cu altcineva”, a mentionat Putin.

El a tinut sa linisteasca republicile baltice, sustinand ca in 1990 Rusia a dat startul divortului de Uniunea Sovietica, „le-am oferit acestor tari independenta”. „Nu avem nicio dorinta de a restaura imperiul ori de a reconstrui Uniunea Sovietica, dar avem obligatia de a apara independenta si suveranitatea Rusiei. Asta am facut pana acum si vom continua”, a punctat Putin.

Intrebat despre amenintarile teroriste la adresa Rusiei, in contextul atentatului de la Ankara si a implicarii Rusiei in conflictul din Siria, Putin nu a parut foarte ingrijorat.

„Cand am luat decizia de a lansa operatiuni impotriva grupurilor teroriste in urma atacurilor din Degestan, multi oameni mi-au spus ca nu putem face asta din tot felul de motive, ca exista riscul ca teroristii sa faca una, sa faca alta. Am ajuns la concluzia ca daca ne temem ca teroristii vor face ceva, ca siguranta ca o vor face. Trebuie sa actionam inaintea lor. Desigur, exista riscuri, insa vreau sa va spun ca oricum aceste riscuri erau, chiar inainte de a incepe operatiunile din Siria”, a incheiat Putin.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Comentarii: