Interviu Patrick Basham la televiziunea lui Mazare: „Abuzurile DNA alimenteaza sentimentele anti-SUA”. Ce critici aduce ambasadei SUA

news

Consultantul american Patrick Basham, care a publicat saptamana trecuta un articol in „New York Times” despre „Mania anticoruptiei in Romania”, revine cu noi declaratii foarte critice la adresa DNA. De data aceasta intr-un interviu acordat Neptun TV,  televiziunea lui Radu Mazare, unul dintre liderii PSD.

Basham sustine ca impresia generala in Romania este ca Statele Unite trag sforile aici, astfel incat „abuzurile DNA” alimenteaza „sentimentele antiamericane” ale romanilor.

Bineinteles ca acest scenariu pune intr-o lumina proasta Statele Unite. Una dintre suprizele pe care le-am avut a fost ca ambasada SUA din Bucuresti si Statele Unite, daca vorbim la modul general, ar fi trebuit sa fie la curent cu aceste ipoteze. E clar ca nu fac o munca de teren prea buna in Romania“, a spus Basham pentru Neptun TV.

El a mai atras atentia ca s-a ajuns ca in toate marile orase din Romania investitiile sa fie practic blocate din cauza anchetelor DNA.

Potrivit Neptun TV, Patrick Basham a mai aratat ca imaginea Romaniei peste hotare ajunge sa fie asimilata cu cea din vremea regimului comunist, cand oamenii erau luati in catuse de acasa si dusi la interogatorii.  El a explicat ca a ajuns sa stie atat de bine societatea romaneasca pentru ca a fost in Romania de cateva ori.

Publicatia americana „New York Times” a publicat marti in sectiunea „opinii” un material in care se avertizeaza ca lupta anticoruptie din Romania s-a transformat intr-un „populism grosolan”,  „metastaza unei cruciade ne-liberale”, amenintand chiar „viitorului democratic al tarii”. Articolul a fost preluat pe larg in presa romaneasca, in special de Antena 3 si Romania TV. Basham este un vechi cunoscut si admirator al lui Victor Ponta si promotor al proiectului Rosia Montana.

Citeste si: Cine ATACA lupta anticoruptie si DNA in presa americana? Un consultant ADMIRATOR al lui Victor Ponta si promotor al proiectului Rosia Montana

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: