„M-am intors, derbedeul care striga era asa-zisul ministru al Finantelor”. Orlando Teodorovici, comportament suburban in timpul motiunii de cenzura

politica

Senatorul PNL Florin Citu afirma ca ministrul Finantelor, Orlando Teodorovici, i s-a adresa injurios in timpul dezbaterii motiunii de cenzura.

„In atentia oamenilor de afaceri. In timp ce votam motiunea am auzit un derbedeu strigand: ‘Citule, Citule sa ti le bagi in …’

M-am intors si am vazut ca cel care striga era asa-zisul minstru al finantelor publice. Judecati dumneavoastra daca acest om merita sa fie ministrul finantelor.

De asta nu mai are nimeni incredere in el. Nu mai poate face diferenta intre Parlament si cluburile de pe litoral”, a relatat Citu pe pagina sa de Facebook.

Motiunea de cenzura impotriva Cabinetului Dancila a fost respinsa de Parlament, astfel ca Guvernul Dancila ramane in functie. Au fost 166 de voturi in favoarea motiunii si erau necesare cel putin 233 de voturi favorabile pentru ca motiunea sa treaca, iar Guvernul sa fie demis.

In discursul de aproape o ora din plen, Viorica Dancila a acuzat opozitia de minciuna, dezinformare si intoxicare nu doar prin textul motiunii, ci si „in presa de propaganda sau in retelele sociale folosite drept paravan de cei care lucreaza la daramarea puterii politice”. Ea a enumerat o lista de „minciuni si manipulari”, a vorbit despre majorari de salarii, de pensii si despre economia romaneasca, „tigrul Europei”.

Dancila a facut mai multe greseli in timpul discursului, vorbind, de exemplu, despre Banca Monetara, in loc de Banca Mondiala. In timpul discursului premierului, parlamentarii liberalii au desfasurat un banner imens cu mesajul ”Luptam pana la capat pentru Romania”, iar parlamentarii opozitiei au strigat de mai multe ori ”Demisia”, in timp ce parlamentarii puterii au aplaudat.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: