Intorsatura de situatie in Siria. ISIS a lansat cea mai „INSPAIMANTATOARE” ofensiva, a cucerit noi zone la granita cu Turcia

externe

Activistii sirieni anunta ca jihadistii ISIS au lansat o ofensiva majora in zona granitei cu Turcia, reusind sa cucereasca doua sate langa un oras abia capturat de fortele sustinute de occidentali.

Potrivit Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului, militantii ISIS au intrat duminica in satele Sheikh Reeh si al-Bal, aflate in apropierea granitei cu Turcia. Activistii de la Azaz Media Center spun ca jihadistii au detonat sapte bombe de mare putere in regiune, astfel incat actiunea lor ar fi cea mai inspaimantatoate ofensiva de la inceputul acestui an, scrie Chicago Tribune.

Aamaq News, o agentie de presa apropiata ISIS, confirma capturarea celor doua sate si anunta ca au loc atacuri sinucigase asupra unui al oras detinut luptatori rebeli, Kafr Shousha.

Luni, activistii sirieni au anuntat noi victorii ale ISIS. Jihadistii au recucerit de la Armata Libera Siriana (ALS) si orasul Al-Rai, un fief al sau situat in provincia Alep (nord), la cateva zile dupa ce localitatea fusese preluata de rebelii sustinuti de catre Turcia, potrivit Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), citat de agentia Reuters.

Factiunile rebele ce lupta sub stindardul Armatei Libere Siriene cucerisera orasul Al-Rai joia trecuta.

Orasul reprezinta principalul punct de tranzit cu Turcia utilizat de catre jihadistii SI. Pierderea controlului asupra lui era atunci cea mai grea lovitura pentru gruparea jihadista.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , ,

Comentarii: