Intoxicare Antena 3. Nu Iohannis, ci un pesedist a fost bagat pe usa din spate la Casa Alba

politica

Fiona Hill, o fosta consiliera in domeniul politicii externe a Casei Albe, si-a exprimat ingrijorarea, intr-o audiere in Congres in ancheta in vederea destituirii lui Donald Trump, cu privire la faptul ca ambasadorul american la Uniunea Europeana (UE) Gordon Sondland poate reprezenta un risc la adresa securitatii nationale a Statelor Unite, din cauza faptului ca acesta era nepregatit pentru acest post si a dat ca exemplu faptul ca oficiali romani s-au prezentat la Casa Alba fara sa stabileasca o intalnire, dupa ce Sondland le-a spus in mod repetat unor oficiali straini ca pot face vizite cand vor, dezvaluie The New York Times.

Antena 3 sugereaza ca la presedintele Iohannis s-ar fi referit Fiona Hill, insa „oficialii romani” ar fi de fapt pesedisti, anunta jurnalistul Mircea Marian.

„Persoanele care au intrat “pe usa din dos“ la Casa Alba sunt avocatul Catalin Dancu, consulul Romaniei la New York si aranjorul delegatiilor PSD in State, si alte personaje din aceasta zona pesedista. La ei s-a referit Fiona Hill, nu la KI, care a fost primit oficial – asa cum rostogolesc oamenii lui Felix the snitch.

E minunat cand afli ca tot Congresul SUA, plus sute de ziaristi si milioane de cititori au aflat ca ‘oficialii romani’ intrau la Casa Alba ‘pe usa din dos’. De depozitia lui Fiona Hill in fata Congresului zic.

Adevarul e: pe unde sa-i aduci pe astia? Firesc, pe la tomberoane, unde se arunca resturile de la bucatarie. Departe de tacamurile de argint si alte potentiale suveniruri”, a scris Mircea Marian pe Facebook.

Fiona Hill si-a prezentat aceste ingrijorari in cadrul unor audieri cu usile inchise in Camera Reprezentantilor, saptamana aceasta, in cadrul anchetei in vederea inculparii (”impeachment”) si destituirii lui Trump, insa nu l-a acuzat pe Sondland ca a pus in mod intentionat Statele Unite in pericol, dezvaluie NYT, citat de news.ro.

Gordon Sondland – un magnat in domeniul hotelier si un donator important al lui Trump inainte sa fie numit ambasador – se afla la randul sau intre oficialii chemati la audieri in ancheta in vederea destituirii cu privire la presiuni exercitate asupra unor oficiali ucraineni de a investiga rivali politici ai presedintelui.

Departamentul de Stat a blocat initial audierea ambasadorului american la UE, ale carui SMS-uri dezvaluite de congresmeni arata ca acesta era la curent cu aceste presiuni.

Insa, dupa ce a primit o somatie, avocatul lui Sondland a anuntat joi ca clientul sau se va prezenta la audieri in cele trei comisii insacrinate cu ancheta.

Hill – fosta consiliera in probleme legate de Rusia a lui Trump – este primul oficial de la Casa Alba care a cooperat in ancheta democratilor cu privire la scandalul ucrainean.

Potrivit NYT, ea l-a prezentat metaforic pe Sondland ca pe un sofer care conduce intr-un loc necunoscut fara parapeturi si fara GPS.

Ea a apreciat ca, prin actiunile sale, Sondland s-a facut vulnerabil in fata unor guverne din cauza lipsei sale de experienta si a subliniat ca acesta si-a folosit frecvent telefonul mobil personal in probleme diplomatice oficiale.

Ea a declarat, de asemenea, ca Sondland a spus in mod repetat unor oficiali ca pot vizita Casa Alba cand vor ei, ceea ce a facut, a dat ea exemplu, ca oficiali romani sa se prezinte la resedinta sefului statului fara o programare.

Ea le-a spus reprezentantilor ca Sondland le-a dat numerele de telefon ale unor oficiali americani unor straini – ceea ce reprezinta un risc in contraspionaj, mai scrie NYT, citat de site-ul Politico.

Fiona Hill a mai declarat ca, impreuna cu fostul sau sef, John Bolton, fostul consilier in domeniul securitatii nationale al lui Trump, au fost atat de ingrijorati de scandalul ucrainean incat auu alertat juristii Casei Albe.

Mai mult despre: ,

Comentarii: