„Intoxicari PSD, folosesc in mod absolut cinic si ticalos de fricile oamenilor”. Pensiile vor creste, da asigurari seful Cancelariei prim-ministrului

politica

Seful Cancelariei prim-ministrului, Ionel Danca, a declarat joi seara ca tot ceea ce inseamna drepturi salariale si drepturi la pensie aflate in plata vor fi respectate de Partidul National Liberal, in conformitate cu legile in vigoare.

„Tot ceea ce inseamna drepturi salariale, drepturi la pensie aflate in plata, potrivit legilor in vigoare si care urmeaza sa creasca, potrivit legilor in vigoare, noi (PNL) le vom respecta, inclusiv majorarile salariale pentru profesori. Atat cele de la 1 ianuarie, cat si cele de la 1 septembrie, astfel incat profesorii sa ajunga pe grila din 2022. Am spus acest lucru de nenumarate ori, se pare insa ca, in disperare de cauza, cei din PSD continua sa alimenteze aceste intoxicari folosindu-se in mod absolut cinic si ticalos de fricile oamenilor”, a precizat Danca, la Digi TV.

Cat priveste pozitia guvernatorului BNR, Mugur Isarescu, potrivit careia intr-o economie care creste cu 4% nimic nu poate sa creasca cu 40%, Danca a replicat ca „nu guvernatorul decide daca se majoreaza sau nu pensiile”.

„Daca guvernatorul este chemat sa prezinte o situatie privind perspectivele macroeconomice si uitandu-ne la date sigur ca asta arata complicat, nu inseamna ca guvernatorul decide daca se majoreaza pensiile sau nu. Asta este o decizie a Guvernului, iar decizia Guvernului este una foarte clara”, a afirmat Danca.

Guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei, Mugur Isarescu, sustine ca politicienii trebuie sa fie foarte atenti la majorarea punctului de pensie cu 40% de la 1 septembrie, in conditiile unei cresteri economice de numai 4%.

„Nu trebuie sa facem obsesii pe cifre biblice si sa fim foarte atenti daca nu vrem sa ratacim asa vreo 40 de ani printr-un desert financiar. Vad ca singura discutie este 40%. Pai da legea e mare si lata, are atatea prevederi. Hai sa fim seriosi cu cifrele. Nu pot sa va dau acum un raspuns, pentru ca nu am un raspuns. Aici nu este decat solutie politica. Deci, nu avem solutie financiara si economica. Cand economia creste cu 4% nu poate sa creasca ceva cu 40%, ca nu ceva marginal, e jumatate din populatia activa a tarii. Deci, cata filosofie trebuie sa faci aici? Intr-adevar, solutia este dificila, dar e politica si sociala”, a declarat Mugur Isarescu, intrebat daca el crede in cresterea cu 40% a punctului de pensie.

Mai mult despre:

Comentarii: