Intoxicarile de la Antena 3 privind CSM si DNA sunt din nou sanctionate de CNA. Gadea va fi nevoit sa inghita o mare umilinta

news

Consiliul National al Audiovizualului (CNA) a amendat postul de stiri Antena 3. Mai mult, Gadea va fi nevoit sa ofere drept la replica Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) si Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) pentru editii din noiembrie ale emisiunilor „Sinteza Zilei“ si „Esential“.

Antena 3 a fost amendata cu 5.000 de lei si este obligata sa ofere drept la replica pentru CSM si DNA, ca urmare a unor reclamatii facute la CNA in luna decembrie a anului trecut, in care cele doua institutii sustin ca au fost comise „acte de dezinformare“ in editii ale emisiunilor „Sinteza Zilei“ si „Esential“, scrie News.ro.

Potrivit Paginademedia.ro, sesizarile au vizat emisiunea „Sinteza Zilei“, difuzata pe 16 noiembrie, in care a fost difuzat un interviu cu fostul ministru de Finante, Decebal Traian Remes, condamnat la trei ani de inchisoare in dosarul „Caltabosul“. Radu Herjeu a propus, invocand articolul 40 (1,2) din Codul audiovizual, ca Antena 3 sa plateasca o amenda de 5.000 de lei si sa ofere drept la replica celor doua institutii. Pe de alta parte, Valentin Jucan a propus doar o amenda de 30.000 de lei. Propunerea lui Herjeu a fost votata de Valetin Jucan, Laura Georgescu, Vasile Buda, Monica Gubernat, Gabriel Tufeanu, Radu Herjeu si Rasvan Popescu, in timp ce a lui Valentin Jucan nu a primit decat doua voturi pentru – Florin Gabrea si Dorina Rusu.

Nu este pentru prima data cand CNA discuta acest caz, iar astazi a fost reanalizat la solicitarea Dorinei Rusu, care a considerat ca obligarea postului sa acorde drept la replica nu este o masura suficienta. „Cred ca distorsioneaza cumva prevederile legale. CSM nu a cerut un drept la replica, a facut o sesizare in baza articolului din legea noastra, considerand ca s-a incalcat Legislatia Audiovizuala. In timpul acelor emisiuni nu li s-a solicitat un punct de vedere. Daca ar fi vrut sa ceara un drept la replica, ar fi respectat exact procedura de drept la replica. S-au adresat direct CNA pentru ca au considerat ca au fost lezate anumite drepturi ale unor persoane si ale Justitiei in general. Nu consider ca putem sa ii obligam sa dea drept la replica daca ei nu vor. Nu CNA poate obliga o persoana sau o institutie sa dea drept la replica“, si-a motivat Dorina Rusu solicitarea, potrivit Paginademedia.ro.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Comentarii: