news

Intrare in Romania doar cu test PCR pentru calatorii din aprox. 70 de state. Lista tarilor cu risc epidemiologic ridicat

Comitetul National pentru Situatii de Urgenta (CNSU) a aprobat, joi, printr-o hotarare, obligatia ca, la intrarea in Romania, persoanele care sosesc din tarile/ zonele/ teritoriile cu risc epidemiologic ridicat sa prezinte certificatul unui test negativ RT-PCR pentru SARS-CoV-2, efectuat cu cel mult 72 de ore inainte de data intrarii in tara.

„La intrarea in Romania, persoanele care sosesc din tarile/zonele/teritoriile cu risc epidemiologic ridicat prevazute la art. 1 au obligatia prezentarii certificatului unui test negativ RT-PCR pentru SARS-CoV-2, efectuat cu cel mult 72 de ore inainte de data intrarii in tara”, se arata in articolul 2, alineat 1, al Hotararii nr.6 a CNSU prin care a fost actualizata si lista tarilor/ zonelor/ teritoriilor de risc epidemiologic.

La alineatul 2 se precizeaza: „Pentru persoanele prevazute la alineat (1), cu exceptia celor sosite din Regatul Unit al Marii Britanii si Irlandei de Nord, se aplica exceptiile de la masurile de carantinare aprobate prin Hotararea Comitetului National pentru Situatii de Urgenta nr. 36 din 21.07.2020 cu modificarile si completarile ulterioare”.

Totodata la alineatul 3 al articolului 2 al Hotararii se spune: „Pentru persoanele sosite din Regatul Unit al Marii Britanii si Irlandei de Nord, se aplica exceptiile de la masurile de carantinare aprobate prin hotararile Comitetului National pentru Situatii de Urgenta nr. 1 din 03.01.2021, nr. 3 din 11.01.2021 si nr.4 din 18.01.2021”.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Bataie generala in Seica Mare (Sibiu), a fost nevoie de interventia mascatilor. Trei barbati au ajuns la spital

Trei barbati cu varste de 17, 19 si 35 de ani au ajuns la spital…

9 minute ago

„Piedone pierde in mod cert Bucurestiul, pierde si Sectorul 5, in proportie de 90%, si iese din politica” – fost ministru PSD

Miron Mitrea, fost ministru PSD, sustine ca Cristian Popescu Piedone nu are nicio sansa sa…

40 de minute ago

Blue Origin, a lui Jaff Bezos, a trimis sase turisti in spatiu. 10 minute de zbor, dupa doi ani de pauza

Sase turisti "spatiali" au ajuns, pentru scurt timp, in spatiu la bordul rachetei New Shepard,…

O oră ago

Primar PSD din Gorj, dupa ce a lovit o femeie cu masina si a fugit: „Eu sunt bine”. Primarul este fan al Moscovei

Primarul comunei gorjene Stejari, Robert Paiusi, este cercetat de politisti dupa ce, duminica, a acrosat…

2 ore ago