Intrebat despre Kovesi, Nicolicea si-a pierdut controlul. Criza de nervi in Parlament, penalii cauta solutii sa o sanctioneze pe Kovesi

politica

Deputatii PSD Florin Iordache si Eugen Nicolicea au depus marti, la conducerea Parlamentului, o propunere legislativa prin care se stabilesc alte reguli cu privire la audierea persoanelor in comisiile de ancheta parlamentare, printre care si sanctionarea celor care refuza sa se prezinte la audieri.

„Comisiile de ancheta pot cita orice persoana care lucreaza in cadrul Guvernului sau in cadrul celorlalte organe ale administratiei publice si poate avea cunostinta despre o fapta sau o imprejurare de natura sa serveasca la aflarea adevarului in cauza care formeaza obiectul activitatii comisiei. Persoanele citate sunt obligate sa se prezinte in fata comisiei de ancheta parlamentara. In cazul refuzului nemotivat de a raspunde solicitarilor comisiei de ancheta, aceasta poate propune sesizarea conducatorului autoritatii sau institutiei unde isi desfasoara activitatea persoana citata, in vederea aplicarii in mod corespunzator a prevederilor regulamentelor de organizare si functionare a institutiei respective, sau poate propune sesizarea organelor de urmarire penala pentru infractiunea prevazuta de articolul 267 din Legea nr. 286/2009 privind Codul penal cu modificarile si completarile ulterioare”, se arata in propunerea legislativa.

Intrebat daca sefa DNA ar putea fi obligata sa vina in fata comisiei, Nicolicea s-a enervat.

„(…) Orice functionar public va fi obligat sa vina in fata comisiei. Spre exemplu, un functionar, nu incercati sa ma duceti pe cazuri particulare, dupa cum stiti fac parte si din comisia de ancheta si daca as vorbi despre anumite persoane s-ar interpreta ca ma autopronunt. Dumneavoastra de obicei bruiati intrebarile. V-as ruga foarte frumos sa nu mai imi puneti nicio intrebare, pentru ca este dreptul meu sa nu va bag in seama daca scrieti prostii”, a spus Eugen Nicolicea.

Eugen Nicolicea a mai declarat ca, potrivit modificarilor aduse la Statutul parlamentarilor, inclusiv magistratii vor putea fi chemati pentru explicatii in fata Parlamentului.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: