„Intrebati-l pe Liviu Dragnea ce a discutat cu Klaus Iohannis”. Tariceanu, iritat ca seful PSD s-a intalnit la Cotroceni cu Iohannis

politica

Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, a tinut sa precizeze, miercuri, ca el nu a participat la intalnirea pe care Liviu Dragnea a avut-o la Palatul Cotroceni cu Klaus Iohannis. Mai mult, Tariceanu a fost foarte iritat ca Dragnea a stat intre patru ochi cu presedintele. 

„Eu nu am participat la discutia dintre Dragnea si Iohannis. Nu sunt in nicio relatie cu presedintele. Nu avem probleme personale de discutat. Nu am ce discuta cu presedintele. Intrebati-l pe Liviu Dragnea ce a discutat cu Klaus Iohannis”, a spus Tariceanu la Romania TV.

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a precizat, miercuri, ca a avut, luni, la Cotroceni, dupa depunerea juramantului de catre noii ministri, o discutie cu presedintele Iohannis, el aratand ca nu face declaratii care sa-l puna intr-o situatie defensiva pe seful statului, cat timp e intr-o vizita oficiala.

Intrebat daca isi mentine declaratia potrivit careia institutiile europene sunt dezinformate cu privire la legile Justitiei, Dragnea a raspuns: „Eu nu-mi iau vorbele inapoi, dar vreau sa va spun ceva: niciodata cand seful statului, indiferent care a fost, a fost plecat intr-o vizita oficiala, eu personal nu am facut nicio declaratie care sa-l puna intr-o situatie defensiva sau neplacuta acolo, pentru ca reprezinta Romania”.

„Dupa ce presedintele Iohannis se intoarce in Romania, putem discuta pe larg despre asta, dar nu-mi iau inapoi nicio declaratie. E incorect ce s-a intamplat in ultima perioada, pentru ca toata lumea stia ca presedintele Romaniei merge la Bruxelles la o intalnire importanta si tot felul de oameni din Romania au inceput sa spuna despre ce se intampla in Romania, cand cel care trebuia sa spuna ce se intampla in Romania, poate cel mai avizat, ar fi presedintele. Si presedintele sigur a fost intr-o situatie in care sa dea explicatii, ceea ce nu e corect”, a adaugat Dragnea.

Intrebat daca a discutat cu Iohannis pe aceasta tema la Cotroceni, avand in vedere ca urma vizita la Bruxelles si se stia despre aceasta, Dragnea a raspuns: „Da. Ce v-am spus dumneavoastra i-am spus si presedintelui. Dupa intalnirea de la Cotroceni am ramas cred ca 10 minute cu presedintele”.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: