„Intrusii ISLAMISTI maresc criminalitatea”. Patrule de „PATRIOTI” pe strazile Finlandei, dupa ce numarul de agresiuni sexuale s-a DUBLAT

externe

Purtand geci negre impodobite cu un simbol viking si cu steagul Finlandei, „Soldatii lui Odin” e o grupare de autoproclamati patrioti ce a aparut pe strazile Finlandei pentru a-i apara pe finlandezii nativi de imigranti, producand ingrijorare in cadrul guvernului si politiei.

Un grup de barbati a fondat gruparea Soldatii lui Odin, denumita dupa un zeu nordic, spre sfarsitul anului trecut, in orasul nordic Kemi. Acesta se afla langa comunitatea de frontiera Tornio, ce a devenit punct de intrare in tara pentru imigrantii care vin din Suedia.

In Kemi, Soldatii lui Odin patruleaza zilnic strazile, in ciuda temperaturilor de -30 de grade Celsius. Gruparea a declarat ca opereaza in 23 de orase, insa politia spune ca reteaua opereaza doar in cinci orase. Pagina de Facebook a Soldatilor lui Odin a strans 7.600 de like-uri.

odin2

„In opinia noastra, intrusii islamisti produc un sentiment de insecuritate si maresc numarul de infractiuni”, spune grupul pe site-ul sau. Un membru autoproclamat, ce incearca sa recruteze noi membri in orasul Joensuu din est, a spus pe grupul de Facebook ca gruparea „e o organizatie patriotica ce lupta pentru o Finlanda alba”.

odin3

De atunci, gruparea s-a extins si in alte orase, membrii declarand ca vor sa fie ochii si urechile politiei, despre care spun ca reusesc cu greu sa isi indeplineasca indatoririle. Membrii dau vina pe „intrusii islamisti” pentru ceea ce ei considera a fi o crestere a criminalitatii, acestia participand la demonstratii cu pancarte pe care sunt scrise sloganuri precum „Imigrantii nu sunt bineveniti”.

odin4

Politia finlandeza a mai raportat cazuri de hartuire a femeilor de catre „barbati de provenienta straina” in timpul festivitatilor dedicate Noului An ce au avut loc la Helsinki, dar si in timpul unor evenimente publice tinute toamna trecuta. Dosarele politiei arata ca aceste cazuri de hartuire sexuala aproape s-au dublat, ajungand la 147 in ultimele 4 luni ale lui 2015, de la 75 in aceeasi perioada a anului anterior. Aceste numere nu sunt insa insotite si de o divizare pe criterii etnice a suspectilor.

Guvernul a insistat asupra faptului ca nu sustine astfel de miscari justitiare. „E o chestiune de principiu faptul ca doar politia este responsabila cu legea si ordinea in tara”, a declarat marti primul ministru Juha Sipila, raspunzand astfel celor ingrijorati in ceea ce priveste gruparea. „Patrulele civile nu-si pot aroga autoritate politieneasca”.

Finlanda a primit aproximativ 32.000 de imigranti in 2015, numar considerabil mai mare decat al celor 3.600 din 2014. Totusi are o comunitate relativ mica de imigranti, cu doar 6% din populatie nascuta in afara tarii in 2014, in comparatie cu procentul de 10% ce reprezinta media Uniunii Europene.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: