Inundatii CATASTROFALE in Romania. Doi oameni au decedat, zeci de localitati sunt afectate

news

Doua persoane au decedat dupa ce au fost luate de viitura si peste 200 au fost evacuate preventiv si salvate din situatii de urgenta de catre structurile MAI in urma inundatiilor care au afectat localitati din sapte judete in ultimele 24 de ore, informeaza un comunicat de presa al ministerului.

Potrivit sursei citate, MAI a avut pregatiti peste 7.000 de angajati, dintre acestia peste 4.500 de pompieri, jandarmi si politisti intervenind in cursul noptii trecute in localitatile afectate.

Fenomenele meteorologice periculoase din ultimele 24 de ore au afectat 89 de localitati din judetele Bacau, Covasna, Galati, Harghita, Neamt, Suceava si Vrancea.

In cursul zilei de joi, 2 iunie, ministrul Petre Toba a dispus trimiterea in judetele unde au fost emise avertizari hidrologice a 18 motopompe de mare capacitate si a 3 instalatii de potabilizare a apei din judetele unde nu erau semnalate probleme din punct de vedere meteorologic.

In judetul Bacau, 100 de persoane au fost evacuate preventiv din localitatile Margineni, Helegiu, Bratila si Livezi.

Alte 38 de persoane, dintre care 19 adulti si 19 minori, au fost salvate din situatii critice. In localitatea Livezi, un barbat a fost gasit inecat in urma viiturilor.

In judetul Vrancea, o situatie deosebita s-a inregistrat in localitatea Ruginesti, unde viitura produsa de pe raul Trotus acopera inca 3 kilometri pe DN2 si pe ruta feroviara spre Adjud. Tot in localitatea Ruginesti, o persoana a fost gasita decedata, fiind surprinsa de viitura.

In judetul Neamt, 64 de persoane au fost evacuate preventiv din localitatile Straja, Tarcau si Hangu, iar o alta persoana izolata de ape a fost salvata.

In cursul noptii trecute, actiuni de evacuare preventiva a populatiei din zonele cu risc major de inundatii au avut loc si in judetul Galati, 19 persoane fiind salvate din calea viiturilor in localitatea Brahasesti.

MAI mai informeaza ca sunt in continuare fara curent electric 4 localitati — 2 din judetul Neamt si cate una din judetele Harghita si Suceava.

In toate judetele afectate de inundatii sunt activate Comitetele judetene pentru situatii de urgenta conduse de catre prefecti.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: