INVAZIA continua. Astazi a intrat un numar RECORD de imigranti in Ungaria – VIDEO

news

Politia ungara a interceptat miercuri un numar record de 3.321 de imigranti, mai mare decat cel al imigrantilor retinuti joia trecuta, cand au intrat in tara 3.313 cetateni extracomunitari, informeaza joi Reuters, citand date publicate pe site-ul institutiei.

Noile sosiri au ridicat numarul refugiatilor si al imigrantilor care incearca sa ajunga in vestul Europei venind din Serbia prin Ungaria la 22.000 numai in aceasta saptamana.

Intre timp, circa 3.700 de persoane au trecut joi granita ungara in Austria, a declarat un purtator de cuvant al politiei austriece. Potrivit acestuia, noii imigranti au trecut granita in cursul noptii si se asteapta sa mai soseasca si altii.

Tot joi, un responsabil de rang inalt in cadrul politiei ungare, Tibor Lakatos, a declarat ca numarul imigrantilor care asteapta in Gara Keleti din Budapesta a ajuns la 2.000, potrivit MTI.

El a adaugat ca politia incearca sa-i indrume pe imigranti spre punctele de receptie a Biroului de imigratie.

Conform sursei citate, in jur de 1.000 de politisti au fost mobilizati de-a lungul frontierei Ungariei cu Serbia, scrie Agerpres.

Din ianuarie, afirma Tibor Lakatos, au fost inregistrate 176.000 de sosiri ilegale pe teritoriul tarii, fiind declansate proceduri judiciare in cazul a 1.014 calauze.

Attila Kiss, adjunctul sefului autoritatii ungare pentru imigratie, a declarat ca imigrantii sositi pe teritoriul Ungariei au inaintat 161.884 de cereri pentru azil in acest an.

El a adaugat ca in prezent 2.030 de imigranti stau in prezent in centre de primire. Miercuri, refugiatilor li s-a permis intr-un numar redus sa se urce in trenuri spre granita cu Austria in gara Keleti din Budapesta. Multi dintre acestia se pare ca au coborat la Hegyeshalom si traverseaza pe jos granita cu Austria, noteaza MTI.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: