externe

Invazie de plosnite in Franta. Autoritatile avertizeaza asupra problemelor de sanatate inainte de Jocurile Olimpice din 2024

Franta se confrunta cu o invazie de plosnite, iar guvernul a avertizat ca trebuie sa lupte impotriva daunatorilor inainte de Jocurile Olimpice de la Paris. In special capitala Frantei a fost afectata de aceasta infestare, potrivit Sky News.
Plosnitele au fost depistate in case, cinematografe, spitale si trenuri – problema obligand acum ministrul transporturilor sa protejeze pasagerii.
„Voi reuni saptamana viitoare operatorii de transport pentru a oferi informatii cu privire la actiunile intreprinse si pentru a actiona in interesul pasagerilor”, a postat Clement Beaune pe X, cunoscut anterior ca Twitter.
Postarea sa a venit la o zi dupa ce Emmanuel Gregoire, primul viceprimar al Parisului, a scris o scrisoare in numele Primariei prin care i-a cerut prim-ministrului Elizabeth Borne sa actioneze impotriva „flagelului”.
„Plosnitele reprezinta o problema de sanatate publica si ar trebui raportate ca atare. Statul trebuie sa-i reuneasca de urgenta pe toti cei implicati pentru a pune in aplicare un plan de actiune adecvat acestui flagel, deoarece toata Franta se pregateste sa gazduiasca Jocurile Olimpice si Paralimpice din 2024”, a scris el.
Problema plosnitelor la Paris a capatat o asemenea amplare incat Emmanuel Gregoire a declarat vineri pentru Franceinfo ca tratamentul impotriva plosnitelor ar trebui inclus in ofertele de asigurari de locuinta.
El a spus ca acest lucru i-ar putea ajuta pe locuitorii ingrijorati sa-si permita masuri de combatere a daunatorilor odata ce au gasit o infestare.
In august, o femeie a publicat pe platforma X imagini care arata ceea ce spunea ca sunt ciupituri de plosnitele de pe scaunul pe care a stat intr-un cinema din Paris.
Dupa ce in spatiul publica au aparut mai multe plangeri, pe 4 septembrie UGC Cinemas a postat o scrisoare in care isi cere scuze clientilor, adaugand ca pun in aplicare proceduri de urgenta.
Ministerul tranzitiei energetice afirma pe site-ul sau web ca numarul plosnitelor este in crestere probabil din cauza calatoriilor internationale si a rezistentei la insecticide.

Urmareste-ne si pe:
Camelia Stanciu

Share
Published by
Camelia Stanciu

Recent Posts

Surse: Ciolacu merge la Erdogan cu o propunere halucinanta, romanii sa intre doar cu buletinul in Turcia. Ar insemna ca si turcii sa intre doar cu buletinul intr-o tara UE

Premierul Marcel Ciolacu intentioneaza sa ii propuna presedintelui Turciei, Recep Erdogan, ca romanii sa poata…

5 ore ago

Campionatul european de surf pentru blanosi si tovarasii lor umani

Zeci de surferi cu blana si tovarasii lor umani au venit pe o plaja din…

5 ore ago

Monetaria Regala a Marii Britanii lanseaza o moneda care aniverseaza 80 de ani de la debarcarea din Normandia

Monetaria Regala a Marii Britanii a lansat o moneda care marcheaza cea de-a 80-a aniversare…

5 ore ago

Incendiu intr-o cladire dezafectata de pe Soseaua Stefan cel Mare. Au ars gunoaie menajere

Un incendiu a izbucnit, luni seara, intr-o cladire dezafectata de pe Soseaua Stefan cel Mare,…

5 ore ago

Julian Assange castiga dreptul de a face recurs impotriva extradarii

Julian Assange a castigat o victorie importanta in lupta sa juridica impotriva incercarilor SUA de…

5 ore ago