Invazie de melci URIASI. Sunt cat palma! IMAGINI infricosatoare

news

Statul Florida se lupta cu o invazie de melci gigant. Molustele, care ajung chiar la dimensiunea unui pantof, s-au raspandit in suburbiile orasului Miami si devoreaza peste 500 de specii de plante. Autoritatile sanitare din zona avertizeaza ca sunt periculosi pentru consumul uman.

Invazia poate deveni greu de stapanit, cu atat mai mult cu cat acesti melci se reproduc in masa, depunand fiecare pana la 1.200 de oua pe an. In plus, ei hiberneaza subteran, ceea ce face dificila reperarea lor. Din 2011 si pana acum, autoritatile din Florida au cheltuit aproape 11 milioane de dolari pentru eradicarea lor, dar fara mari rezultate. Melcii uriasi au devenit imuni la otrava, astfel ca in prezent se cauta mijloace de a combate raspandirea acestora.
MELCII MELCILOR
Chiar daca aparent sunt inofensivi, ei pot fi purtatorii unui parazit care odata transmis omului poate cauza o forma rara de meningita. Mark Fagan, purtatorul de cuvant al Departamentului de Stat pentru Agricultura din Florida, spune ca acestia „sunt un pericol pentru sanatatea oamenilor si a celorlalte animale. Sunt, insa, si un pericol pentru sectorul agricol din Florida in conditiile in care, in anumite perioade ale anului, intreaga natiune depinde de produsele noastre.” Aceasta specie de gasteropode devoreaza sute de plante, inclusiv arahidele si pepenele galben.

Melcii uriasi sunt originari din regiunile umede din Africa de Vest si au ajuns in Statele Unite… sub forma unor animale de companie. Abandonati de proprietari, dar beneficiind de o clima favorabila, melcii au supravietuit in mlastinile din Florida si s-au inmultit rapid.

Foto: businessinsider.com

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: