A inviat ANI. Inspectorii au descoperit ca un senator este in stare de incompatibilitate si au sesizat Parchetul

politica

ANI anunta ca a sesizat parchetul in legatura cu starea de incompatibilitate in care s-ar fi aflat senatorul PNL Eleonora Harau, mentionand ca parlamentarul ar fi detinut simultan calitatea de deputat si functia de cenzor supleant la Ameritech SA, fara a mentiona acest lucru in declaratiile de interese.

„Agentia Nationala de Integritate a constatat faptul ca Harau Eleonora-Carmen s-a aflat in stare de incompatibilitate in perioada 20 decembrie 2012 – 21 decembrie 2016, intrucat a detinut simultan calitatea de deputat si functia de cenzor supleant la Ameritech SA. De asemenea ,Harau Eleonora-Carmen s-a aflat in incompatibilitate si in perioada 21 decembrie 2016 – 05 mai 2017, intrucat a detinut simultan calitatea de senator si functia de cenzor supleant la aceeasi societate comerciala”, transmite ANI.

„Intrucat persoana evaluata nu a mentionat in declaratiile de interese depuse in calitate de deputat si de senator functia de cenzor supleant la Ameritech SA, Agentia Nationala de Integritate a sesizat Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, in vederea verificarii indiciilor privind savarsirea infractiunii de fals in declaratii prevazuta de dispozitiile art. 326 din Legea nr. 286/2009 privind Codul penal”, precizeaza inspectorii.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: ,


loading...

Comentarii: