Ioana Mihaila: „S-a nascut monstruoasa coalitie impotriva sanatatii publice. PNL, PSD, UDMR si AUR au respins dezbaterea urgenta a Legii Certificatului Verde”

politica

Fostul ministru al Sanatatii, Ioana Mihaila, anunta ca liderii grupurilor parlamentare PNL, PSD, UDMR si AUR au respins dezbaterea urgenta a Legii certificatului verde in Camera Deputatilor. „In ziua cu recordul absolut de morti de la inceputul epidemiei, s-a nascut monstruoasa coalitie impotriva sanatatii publice”, sustine Mihaila.

„In ziua cu recordul absolut de morti de la inceputul epidemiei, s-a nascut monstruoasa coalitie impotriva sanatatii publice. Liderii de grupuri parlamentare PNL, PSD, UDMR si AUR au respins dezbaterea urgenta a Legii Certificatului Verde in Camera Deputatilor”, a scris Ioana Mihaila, marti, pe Facebook.

Ea a mentionat ca nu mai mira pe nimeni ca AUR este „un partid antivaccinist”.

„Dar ca partide care clameaza responsabilitatea fata de tara si popor nu simt nicio presiune pentru a adopta masuri de limitare a pandemiei de COVID-19 este sfasietor si complet de neinteles”, a adaugat fostul ministru al Sanatatii.

USR arata apoi intr-un comunicat ca „PNL si-a oficializat, practic, relatia de buna colaborare cu PSD”.

„In aceeasi sedinta in care PNL si-a oficializat, practic, relatia de buna colaborare cu PSD, instalandu-l interimar la sefia Camerei Deputatilor pe Sorin Grindeanu, fostul premier PSD care a semnat OUG 13 si a scos in strada sute de mii de oameni, romanii de buna credinta au mai primit o palma. Cererea noastra de a fi dezbatuta si adoptata cat mai urgent legea privind certificatul verde a fost respinsa de noua majoritate. Este o decizie cinica, daca ne uitam la faptul ca astazi avem aproape 600 de romani care si-au pierdut viata ca urmare a infectarii cu noul coronavirus”, declara liderul grupului USR din Camera Deputatilor, Ionut Mosteanu.

Potrivit comunicatului, conducerea Camerei Deputatilor a mai stabilit ca legea privind certificatul verde sa fie dezbatuta „de nu mai putin de sase comisii de specialitate”, termenul pentru raport comun fiind 19 noiembrie.

„Practic, au ingropat certificatul verde. Sesizarea pe fond a sase comisii diferite duce la reluarea procesului la fiecare amendament diferit acceptat in oricare dintre comisii. USR va solicita ca macar sa fie sedinte reunite ale comisiilor de fond, sa incercam sa eliminam riscul sa fie plimbate la infinit rapoarte diferite intre comisii, ramane de vazut daca macar acest lucru va fi acceptat de PNL si PSD”, a declarat deputata USR Oana Toiu.

USR reaminteste ca a depus pe 29 octombrie solicitarea de a fi dezbatuta si aprobata in regim de urgenta legea privind certificatul verde, invocand exemplul unor tari precum Italia, Spania, Portugalia si Danemarca.

„Masurile de combatere a pandemiei nu ingradesc libertatile cetateanului responsabil, ci ii confera acestuia posibilitatea de a munci in conditii de siguranta medicala, asigurand totodata functionarea relativ normala a activitatilor economice si a sistemului de sanatate publica”, precizeaza USR.

Grupul de Comunicare Strategica anunta marti, pe baza datelor existente la ora 10.00, ca in ultimele 24 de ore s-au inregistrat apeste 11.000 de cazuri noi de COVID-19 si au fost raportate 591 de decese, din care 5 din perioada anterioara.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: