Ioana Mihaila si Vlad Voiculescu, apel catre Iohannis: „Nu va aliati cu extremistii din aceasta tara. Fara obligativitatea certificatului la locul de munca, aceasta lege este lipsita de continut”

politica

Ioana Mihaila si Vlad Voiculescu, fosti ministri ai Sanatatii, ii transmit o scrisoare deschisa presedintelui Klaus Iohannis in care arata ca legea certificatului verde va fi lipsita de continut fara obligativitatea certificatului la locul de munca.

„Aflam ca ati chemat liderii coalitiei la ordine si ca, in urma acestei intalniri, ar urma sa fie modificata Legea Certificatului Verde. Fara obligativitatea certificatului la locul de munca, aceasta lege este lipsita de continut. Domnule presedinte, valul al cincilea al pandemiei COVID-19 bate la usa. Este imposibil de inteles de ce lasati autoritatile sanitare fara un instrument vital de combatere a infectarilor si de sustinere a vaccinarii”, se arata in document.

Cei doi reprezentanti USR spun ca presedintele nu trebuie sa cedeze in fata celor care au protestat la Palatul Parlamentului.

„Speram, domnule presedinte, ca nu v-ati speriat de agresivitatea cu care s-a protestat, la Parlament, impotriva acestei legi. Sunteti seful politicii de securitate a Romaniei, ar fi extrem de grav sa cedati doar de la atat. Trebuie sa gasiti taria de a face ce trebuie, tarie pe care au avut-o atatia lideri europeni”, se arata in scrisoare.

Ioana Mihaila si Vlad Voiculescu apreciaza ca bilantul presedintelui Iohannis „de lider al unei tari care trece printr-o pandemie, este rusinos”. In acest sens, ii reproseaza ca in valul al doilea al pandemiei ar fi „acceptat manipularea datelor pandemiei inaintea alegerilor, pentru a avantaja partidul la conducere”.

„In luna ianuarie, ati fortat prioritizarea ‘specialilor’ si a ‘esentialilor’ inaintea celor batrani si a celor bolnavi. In luna mai ati lansat Marea Relaxare si ati refuzat sa conditionati ridicarea restrictiilor de rata de vaccinare din comunitati. In iunie ati anuntat ca am invins pandemia. V-am propus in luna iulie instituirea certificatului verde pentru acces in spatii neesentiale, in weekend. Ati refuzat impreuna cu fostul premier Florin Citu sa auziti de asa ceva. Era vara, iar Citu trebuia sa fie popular la alegerile interne ale PNL. Acum, dupa ce ati cooptat PSD in guvern, blocati o masura care poate fi salvatoare pentru Romania”, mentioneaza fostii ministri ai Sanatatii.

Acestia isi declara sustinerea fata de varianta propusa de ministrul Sanatatii, Alexandru Rafila.

„Suntem in partide si tabere diferite de data asta, dar sanatatea romanilor nu are voie sa fie subiect de politica partinica. De aceea, sustinem propunerea domnului Rafila, caruia ii cerem ferm sa nu cedeze in fata presiunilor dumneavoastra, domnule presedinte”, se arata in scrisoare.

Acestia ii mai cer presedintelui sa sustina „masurile care salveaza vieti si care ajuta aceasta tara sa depaseasca” pandemia.

„Nu repetati greselile din valurile trei si patru ale pandemiei, cand ati refuzat alaturi de fostul premier Citu orice masuri menite sa protejeze viata oamenilor. Greselile dumneavoastra au fost platite scump de romani. (…) Nu va aliati cu extremistii din aceasta tara. Istoria va va tine minte drept presedintele mortilor, presedintele responsabil pentru numarul cel mai mare morti raportat la populatia tarii din toata Europa, presedintele iresponsabil care a negat romanilor sansa sa scape mai repede de aceasta pandemie”, sustin reprezentantii USR.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: ,

Comentarii: