Iohannis a aprobat solicitarea DNA de urmarire penala a fostilor ministri Vlad Voiculescu si Ioana Mihaila

news

Presedintele Klaus Iohannis a transmis, luni, ministrului Justitiei, Alina Gorghiu, cererile de urmarire penala a fostilor ministri ai Sanatatii Vlad Voiculescu si Ioana Mihaila, a anuntat Administratia Prezidentiala.

Potrivit Administratiei Prezidentiale, seful statului a transmis ministrului Justitiei cererea de urmarire penala a lui Vlad Voiculescu, in calitate de fost ministru al Sanatatii in perioada 23 decembrie 2020 – 14 aprilie 2021, pentru faptele ce fac obiectul Dosarului penal nr. 243/P/2021 al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie – Directia Nationala Anticoruptie – Sectia de combatere a coruptiei, sub aspectul savarsirii de catre acesta a doua infractiuni de abuz in serviciu, prevazute de art. 297 alin. (1) raportat la art. 309 din Codul penal si a unei infractiuni de complicitate la abuz in serviciu, prevazuta de art. 48 alin. (1) raportat la art. 297 alin. (1) din Codul penal si la art. 309 din Codul penal, toate cu aplicarea dispozitiilor art. 38 alin. (1) din Codul penal, urmand a se proceda conform legii, avand in vedere solicitarea procurorului general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, in temeiul dispozitiilor art. 109 alin. (2) din Constitutia Romaniei, republicata, ale Legii nr. 115/1999 privind responsabilitatea ministeriala, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, luand in considerare si Decizia Curtii Constitutionale nr. 270/2008.

De asemenea, presedintele Klaus Iohannis a transmis cererea de urmarire penala a Ioanei Mihaila, in calitate de fost ministru al Sanatatii in perioada 21 aprilie 2021 – 08 septembrie 2021, pentru faptele ce fac obiectul Dosarului penal nr. 243/P/2021 al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie – Directia Nationala Anticoruptie – Sectia de combatere a coruptiei, sub aspectul savarsirii de catre aceasta a infractiunii de abuz in serviciu, prevazuta de art. 297 alin. (1) raportat la art. 309 din Codul penal, urmand a se proceda conform legii, avand in vedere solicitarea procurorului general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, in temeiul dispozitiilor art. 109 alin. (2) din Constitutia Romaniei, republicata, ale Legii nr. 115/1999 privind responsabilitatea ministeriala, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, luand in considerare si Decizia Curtii Constitutionale nr. 270/2008.

Administratia Prezidentiala precizeaza ca Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie a fost instiintat cu privire la formularea acestor cereri.

Pe 23 noiembrie, Directia Nationala Anticoruptie a anuntat ca a transmis procurorului general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie referatul unei cauze in vederea sesizarii presedintelui Romaniei si Senatului pentru formularea cererilor de efectuare a urmaririi penale fata de trei persoane cu privire la savarsirea unor infractiuni de abuz in serviciu.

Este vorba despre fostul premier Florin Citu si fostii ministri ai Sanatatii Vlad Voiculescu si Ioana Mihaila. Dosarul vizeaza achizitia vaccinurilor anti-COVID.

Plenul Senatului urmeaza sa discute miercuri solicitarea DNA referitoare la inceperea urmaririi penale in cazul fostului premier Florin Citu, senator PNL.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: