Iohannis a bagat spaima in mafia din MAI. IGPR neaga vehement ca vrea sa desfiinteze Serviciul Omoruri pentru a scapa de Radu Gavris

news

Inspectoratul General al Politiei Romane a transmis, miercuri seara, ca niciodata nu s-a luat in calcul desfiintarea Serviciului Omoruri din cadrul Politiei Capitalei, structura cu ”un rol bine stabilit in activitatea de combatere a criminalitatii din sfera de competenta”. IGPR precizeaza, insa, ca, de la inceputul anului, a fost initiat un amplu proces de evaluare si eficientizare a activitatilor unitatilor de politie, dar nicio clipa nu s-a discutat despre desfiintarea unor astfel de structuri.

”Niciodata nu s-a luat in calcul desfiintarea Serviciului Omoruri din cadrul Politiei Capitalei. Aceasta structura este necesara Politiei Romane si are un rol bine stabilit in activitatea de combatere a criminalitatii din sfera de competenta, in municipiul Bucuresti. Mentionam ca, de la inceputul acestui an, la nivel national, a fost initiat un amplu proces de evaluare si eficientizare a activitatilor unitatilor de politie, dar nicio clipa nu s-a discutat despre desfiintarea unor astfel de structuri, cum fals a fost vehiculat in spatiul public. Obiectivul acestui proces de reorganizare este dezvoltarea unor structuri de politie, in scopul eficientizarii activitatilor, in beneficiul cetatenilor”, a transmis, miercuri seara, IGPR, printr-un comunicat de presa.

Sursa citata a precizat ca acest proces are loc si la nivelul Politiei Capitalei, avand acelasi scop – oferirea unui serviciu politienesc de calitate.

”Consideram ca aceste informatii de tip ‘fake news’, afecteaza grav imaginea institutiei si creeaza un sentiment de neincredere, atat in interiorul institutiei, cat si in randul opiniei publice. Recomandam tuturor sa se informeze doar din surse oficiale, pentru a evita dezinformarea si va asiguram ca, de fiecare data, informatiile de interes public vor fi transmise cu celeritate”, a mai transmis IGPR, citat de news.ro.

Presedintele Klaus Iohannis a fost intrebat, miercuri, intr-o conferinta de presa, cum vede desfiintarea Serviciului Omoruri dupa ce comisarul Radu Gavris a fost detasat fortat in Harghita.  ”Am mai discutat despre organizarea interna a ministerelor, dar despre desfiintarea unui serviciu vital n-am auzit, poate aveti surse. Voi verifica”, a raspuns Iohannis.

Comisarul-sef de politie Gavris Radu Emilian, prim-adjunct al directorului general al Directiei Generale de Politie a Municipiului Bucuresti, fost conducator al Serviciului Omoruri din Politia Capitalei, a fost detasat la 1 septembrie sa indeplineasca atributiile functiei de adjunct al inspectorului sef al Inspectoratului de Politie Judetean Harghita, pe o perioada de 6 luni.

Mai mult despre: ,

Comentarii: