Iohannis a decis. Anuntul presedintelui in urma consultarilor de la Cotroceni privind noul prim-ministru

politica

Presedintele Klaus Iohannis a declarat, dupa consultarile de la Cotroceni privind formarea viitorului guvern, ca il desemneaza pe Mihai Tudose ca premier al Romaniei.

„S-au incheiat consultarile pe care le-am avut astazi cu reprezentatii partidelor parlamentare in vederea formarii unui nou Guvern.

Cateva concluzii: PSD si ALDE sustin ca au in continuare o majoritate in Parlament. Aceste doua formatiuni s-au prezentat impreuna la consultari si au inaintat o propunere in persoana domnului Tudose. Partidele din opozitie, in principal, nu au avut propuneri concrete pentru pozitia de Prim-ministru si, din discutii, nici nu a rezultat ca ar exista o intelegere politica intre partidele din opozitie.

Pe de alta parte, aceasta criza prin care trecem, fiindca este o criza politica, dauneaza grav Romaniei, dauneaza economiei romanesti, dauneaza imaginii Romaniei in lume si opinia mea este, in aceasta chestiune, ca aceasta criza trebuie terminata foarte repede. Trebuie sa avem cat se poate de repede un nou Guvern, un Guvern care incepe sa rezolve problemele care au ramas nerezolvate, respectiv problemele care au aparut din cauza acestei crize, care a pornit din interiorul PSD-ului.

Asadar, luand in considerare toate acestea si avand in vedere ca este nevoie urgenta de un Guvern, il desemnez pe domnul Tudose ca viitor Prim-ministru, care va avea discutii in zilele urmatoare si se va prezenta cu o echipa guvernamentala in Parlament.

Eu solicit partidelor parlamentare, nu doar PSD si ALDE, sa se apuce imediat de elaborarea unei agende care permite finalizarea procedurilor parlamentare in cursul acestei saptamani”, a declarat Klaus Iohannis.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiriĀ aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: