Iohannis a invins. Olguta Vasilescu da inapoi, anunta ca nu mai vrea in Guvern. Se considera „cea mai desteapta”

politica

Lia Olguta Vasilescu anunta ca si-a retras marti seara candidatura pentru functia de vicepremier si ministru al Dezvoltarii. Ea precizeaza ca a luat decizia in urma unei discutii cu presedintele PSD si ca un atac la CCR ar insemna prelungirea perioadei de blocaj al activitatii guvernamentale.

„Astazi, in urma unei discutii cu liderul PSD Liviu Dragnea, am luat hotararea sa imi retrag candidatura pentru functia de vicepremier si ministru al Dezvoltarii. Un atac la CCR inseamna o perioada de cel putin o luna si jumatate de asteptare, perioada in care activitatea guvernamentala ar avea in continuare de suferit prin absenta din guvern a unui ministru cu un portofoliu important, exact in perioada in care Romania detine presedintia UE.

Nu am facut o miza personala din accederea intr-o functie guvernamentala, dar sunt convinsa ca, asa cum am reusit sa deblochez proiecte mari de infrastructura locala in mandatul de primar sau sa pun in aplicare aproape tot programul de guvernare pentru Ministrul Muncii, as fi reusit sa deblochez proiecte mari de infrastructura locala, regionala si nationala in cadrul ministerelor unde PSD m-a nominalizat.

Imi voi continua mandatul de deputat PSD de Dolj, unde am fost aleasa cu 60 la suta din voturi si imi voi respecta promisiunile facute in campania electorala alegatorilor mei. Le multumesc tuturor colegilor din CEx care m-au votat in unanimitate pentru aceste demnitati si, in special, lui Liviu Dragnea si doamnei prim ministru Viorica Dancila care m-a propus si cu care, intr-o formula sau alta, voi colabora si in continuare pentru proiectele pe care mi le-am asumat in campania electorala din 2016.

Sper ca presedintele Klaus Johannis va numi URGENT viitoarea nominalizare pentru functia de ministru din partea partidului care a castigat alegerile parlamentare, renuntand la blocarea Guvernului Romaniei prin incalcarea repetata a legilor si Constitutiei, in conditiile in care personajul care i-a provocat atata ingrijorare dispare din ecuatie.

#totdeaunacelmaidesteptcedeaza”, a scris Lia Olguta Vasilescu pe Facebook.

Mai mult despre: ,


Comentarii: