politica

Iohannis a numit o profesionista ca judecator al CCR, in locul lui Daniel Morar. Ea este consilier prezidential din 2015

Presedintele Klaus Iohannis a semnat luni, 9 mai, decretul privind numirea in functia de judecator la Curtea Constitutionala a consilierului Mihaela Ciochina pentru un mandat de 9 ani, incepand cu 11 iunie 2022, a transmis Administratia Prezidentiala.

Mihaela Ciochina (n. 1967) este absolventa a Facultatii de Drept, Universitatea din Bucuresti, cu specializare in relatii internationale (1992). A participat la seminarii interne si internationale pe probleme de tehnica legislativa, proceduri parlamentare, statutul functionarului public. Din anul 1992 si pana la momentul numirii in cadrul Administratiei Prezidentiale, a lucrat in cadrul Senatului Romaniei, exercitand diferite functii, de la cele de executie pana la functia de director general al Directiei generale legislative, se arata pe site-ul Administratiei Prezidentiale.

A colaborat cu Consiliul Legislativ pentru elaborarea de rapoarte sau documente referitoare la evaluarea legislatiei din diferite domenii si cu Institutul European din Romania si Institutul National de Administratie Publica in cadrul activitatilor de formare continua a functionarilor publici. Desfasoara activitate didactica in calitate de colaborator extern al Departamentului de Drept Public din cadrul Facultatii de Drept, Universitatea din Bucuresti.

Autoare a unor articole referitoare la procedura de legiferare si statutul parlamentarului in Romania, dintre care amintim: „Elemente de noutate in procedura de legiferare, urmare a revizuirii Constitutiei si regulamentelor parlamentare” (Revista de Drept Public nr. 4/2003); „Unele consideratii privind raspunderea membrilor Parlamentului in lumina Legii nr. 96/2006 privind statutul deputatilor si al senatorilor” in Raspunderea in dreptul constitutional (Bucuresti, 2007).

Mihaela Ciochina a fost numita Consilier Prezidential la data de 14 ianuarie 2015.

In iunie, expira trei mandate de judecatori ai CCR, cel al lui Valer Dorneanu, locul de Mona Pivniceru si locul detinut de Daniel Morar. Cei trei isi termina mandatul de cate 9 ani.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Revolta a politistilor, cum sunt amenintati de interlopi din Prahova: „Dai de belea cu mine daca ma mai deranjezi pana la 10 seara” – Video

Imagini revoltatoare ale modului in care doi politisti sunt amenintati de un grup de interlopi…

6 ore ago

Inteligenta Artificiala, antrenata cu episoade din „Prietenii tai” si „Teoria Big Bang” pentru a invata sa detecteze sarcasmul

Nu conteaza ca poate trece examenul de barou, poate trece testele medicale si poate citi…

11 ore ago

Gigantul Chevron se retrage din Marea Nordului dupa 55 de ani de operatiuni petroliere in zona. Care este cauza

Compania americana Chevron a declarat ca urmeaza sa isi vanda activele de petrol si gaze…

11 ore ago

SUA anunta noi sanctiuni in legatura transferurile de arme dinspre Coreea de Nord spre Rusia

Statele Unite au anuntat joi sanctiuni impotriva a doua persoane si trei companii din Rusia…

11 ore ago

Africa de Sud cere Curtii Internationale de Justitie sa ordone Israelului oprirea ofensivei in Rafah

Africa de Sud a cerut, joi, instantei superioare a ONU sa ordone oprirea ofensivei Israelului…

11 ore ago