Iohannis a promulgat legea care sustine producatorii ROMANI, desi marile lanturi de supermarketuri s-au OPUS

money

Presedintele Klaus Iohannis a promulgat legea care obliga supermarketurile sa aiba la raft minim 51% produse romanesti, informeaza Administratia Prezidentiala.

Supermarketurile vor fi obligate sa asigure spatii de expunere pentru produsele alimentare ale producatorilor romani de minim 50%, din care cel putin 20% sa fie alocate producatorilor locali, si sa perceapa taxe de maximum 5% pentru acestia.

Proiectul, initiat de 10 deputati liberali, printre care Claudia Boghicevici, Raluca Turcan, Cezar Preda, modifica Legea 321/2009 privind comercializarea produselor alimentare.

„Comerciantii persoane fizice autorizate care desfasoara activitati de comercializare pentru produse alimentare vor avea obligatia ca, pentru produsele alimentare — lapte si produse lactate, carne si produse de carne, fructe, legume si produsele fabricate din acestea, panificatie, patiserie si cofetarie—, fabricate de catre producatori din Romania sa asigure spatii de expunere si vanzare de cel putin 50% din suprafata existenta folosita pentru comercializarea alimentelor. In acest sens, minim 20% din aceste spatii sa fie alocate catre toti producatorii locali”, reglementeaza noua lege.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: