Iohannis a promulgat legea privind PENSIILE SPECIALE ale parlamentarilor

politica

Presedintele Klaus Iohannis a semnat miercuri decretul privind promulgarea legii privind indemnizatiile speciale pentru limita de varsta a parlamentar.

Pe 15 decembrie, plenul Camerei Deputatilor si Senatului a aprobat cererea de reexaminare a presedintelui pe proiectul legii privind pensiile parlamentarilor si au adoptat proiectul de lege cu amendamente.

Legea prevede ca parlamentarii care indeplinesc conditiile varstei standard de pensionare au dreptul, la incetarea mandatului, la indemnizatie pentru limita de varsta, daca nu sunt realesi pentru un nou mandat.

„Deputatii si senatorii beneficiaza de indemnizatia pentru limita de varsta de la data la care li se acorda drepturile de pensie pentru limita de varsta, dar nu mai devreme de data incetarii mandatului aflat in derulare. Pentru mandate incomplete, indemnizatia pentru limita de varsta se calculeaza proportional cu perioada de mandat efectiv exercitata, dar nu mai putin de un mandat parlamentar. Nu beneficiaza de indemnizatia pentru limita de varsta deputatii si senatorii care au fost condamnati definitiv pentru comiterea, in calitate de deputat sau senator, a unei infractiuni de coruptie prevazuta la art. 289 — 291 din legea nr. 286/2009 privind Codul Penal, cu modificarile si completarile ulterioare, precum si pentru infractiunile prevazute la art. 254 — 257 din legea nr.15/1968 privind Codul Penal al Romaniei, republicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 65 din 16 aprilie 1997, cu modificarile si ulterioare”, mai prevede acest act normativ.

Parlamentarii liberali nu au participat la votul pe acest proiect.

Presedintele Klaus Iohannis a cerut reexaminarea acestei legi in iulie.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Comentarii: